bannerPos

Husk at få taget Salmonella-kvartalsprøver

Besætninger, som er gået fra niveau 2 til niveau 1, skal huske at få taget kvartalsblodprøver. Arkivfoto.
04-05-2019 16:25

Besætninger, som er gået fra salmonellaniveau 2 til salmonellaniveau 1, skal udtage kvartalsblodprøver. Ellers risikerer man en indskærpelse eller partshøringer fra Fødevarestyrelsen.

Det er vigtigt at huske at få taget kvartalsprøver for Salmonella Dublin, hvis man er gået fra niveau 2 til niveau 1. Det gælder for besætninger, som har været placeret i niveau 2 indenfor det seneste år, skriver Seges i KvægNyt.

Man skal udtage kvartalsprøver hver tredje måned indtil et år efter, at ejendommen er kommet i niveau 1.

Her skal der hver tredje måned udtages otte blodprøver på de yngste kalve over tre måneder. Og prøverne skal være fra kalve, som har været på ejendommen i mindst tre uger.

Også nye smittede

Kravet gælder også nysmittede besætninger, der kun i en kortere periode har været i niveau 2 og derfor ikke har været forpligtet til at tage kvartalsprøverne.

Hvis man flytter kvæg, som er ældre end seks måneder, til levebrug, skal blodprøverne udtages hver tredje måned i to år efter, at ejendommen er placeret i niveau 1.

Får man ikke taget prøverne, risikerer man fremover, at Fødevarestyrelsen vil sende indskærpelser og partshøringer, lyder det i KvægNyt.

teba

Goodvalleys indtjening tager syvmileskridt

Goodvalley, der driver svineproduktion på 34 farme i Polen, Ukraine og Rusland, fik et kæmpe løft i omsætning og indtjening i første kvartal.

- Der er mange ting, man skulle have gjort om set i bakspejlet

Den unge, ekspansive landmand Morten Svendsen er gået konkurs med sin blandede kvæg- og svinebedrift og 1.500 hektar delvist forpagtet planteavl. Et tørt 2018 og lave svinepriser var med til at gøre udslaget, fortæller han til Effektivt Landbrug.

Nyt it-samarbejde bliver til Terra Connect

DLG Connect skifter navn, efter Velas er indtrådt i ejerkredsen med købet af 40 procent af aktierne fra DLG. Samtidig flytter medarbejderne ind i Velas’ lokaler i Vissenbjerg.

- Vi vil gøre branchen verdensførende

En ny national klynge indenfor fødevarer og bioressourcer er født. Med tårnhøje ambitioner i bagagen, er klyngen klar til at hjælpe danske virksomheder til vækst.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Erfaringer med par- og gruppevis opstaldning af kalvene

Måske er det kalvestaldens tur til en opdatering. I hvert fald vælger flere og flere at opstalde deres kalve par- eller gruppevis. En jordbrugsteknologstuderende har besøgt en række konventionelle landmænd og hørt deres erfaringer med opstaldningsformen.
Side 1 af 1850 (36997 artikler)Prev1234567184818491850Next