bannerPos

Husk at få taget Salmonella-kvartalsprøver

Besætninger, som er gået fra niveau 2 til niveau 1, skal huske at få taget kvartalsblodprøver. Arkivfoto.

Redaktionen

04-05-2019 16:25
Besætninger, som er gået fra salmonellaniveau 2 til salmonellaniveau 1, skal udtage kvartalsblodprøver. Ellers risikerer man en indskærpelse eller partshøringer fra Fødevarestyrelsen.

Det er vigtigt at huske at få taget kvartalsprøver for Salmonella Dublin, hvis man er gået fra niveau 2 til niveau 1. Det gælder for besætninger, som har været placeret i niveau 2 indenfor det seneste år, skriver Seges i KvægNyt.

Man skal udtage kvartalsprøver hver tredje måned indtil et år efter, at ejendommen er kommet i niveau 1.

Her skal der hver tredje måned udtages otte blodprøver på de yngste kalve over tre måneder. Og prøverne skal være fra kalve, som har været på ejendommen i mindst tre uger.

Også nye smittede

Kravet gælder også nysmittede besætninger, der kun i en kortere periode har været i niveau 2 og derfor ikke har været forpligtet til at tage kvartalsprøverne.

Hvis man flytter kvæg, som er ældre end seks måneder, til levebrug, skal blodprøverne udtages hver tredje måned i to år efter, at ejendommen er placeret i niveau 1.

Får man ikke taget prøverne, risikerer man fremover, at Fødevarestyrelsen vil sende indskærpelser og partshøringer, lyder det i KvægNyt.

teba

Ny type afdækning til ensilagestakken

Silage Safe er navnet på et nyt system til afdækning af ensilagestakkene, der går udenom dæksider.

Landbrugsuddannelsen lukker i Holstebro

Der var glæde, optimisme og en tro på flere elever, da Uddannelsescenter Holstebro og Landboforeningen Holstebro Struer i efteråret kunne meddele at landbrugsuddannelsen skulle flytte fra Lægaard Landbrugsskole til Uddannelsescenter Holstebro. Men glæden holdt kun kort og nu nedlægges uddannelsen.

Styrelse ændrer i vilkår for efterafgrøder

Landbrugsstyrelsen har ændret i vilkårene for at indberette efterafgrøder, alternativer herfor samt for at opgøre sit krav om pligtige og husdyrefterafgrøder.

Danish Crown sænker noteringen

Danish Crown sænker noteringen for slagtesvin med 40 øre, så den fremover er på 11,40 kroner.

Nyt biogasanlæg rykker tættere på

De nødvendige tilladelser til et nyt biogasanlæg i Sønderjylland er nu kommet i hus, og hvis landmændene bakker op, kan der indbydes til rejsegilde i efteråret.

Store stigninger i traktorsalget

John Deere indtager førstepladsen for juni måned og er også nummer ét for første halvår af 2019.

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

EU’s miljøpolitik skal være et forbillede for resten af verden

Miljøminister Lea Wermelin tager i dag til Helsinki for at mødes med de europæiske kollegaer for at drøfte fremtidens miljøpolitik med det klare mål, at de europæiske lande skal sætte sig i spidsen for arbejdet for en mere grøn og bæredygtig fremtid.

Landbruget fik ros på havnen i Aalborg

Agri Nords tiltag ved The Tall Ships Races i Aalborg blev positivt modtaget af både forbrugere, landmænd og politikere.

- Vi bør øge landbrugsproduktionen, ikke sænke den, i klimaets navn

Det danske landbrug er et af de mest klimavenlige i verden, så det vil være en katastrofe for klimaet, hvis vi vælger at lukke ned for produktionen for at leve op til diverse klimakrav, mener områdedirektør i Landbrug & Fødevarer Niels Peter Nørring. Se videoen og hør hans argumenter.
Side 1 af 1583 (31644 artikler)Prev1234567158115821583Next