bannerPos

Husk at få taget Salmonella-kvartalsprøver

Besætninger, som er gået fra niveau 2 til niveau 1, skal huske at få taget kvartalsblodprøver. Arkivfoto.

Redaktionen

04-05-2019 16:25
Besætninger, som er gået fra salmonellaniveau 2 til salmonellaniveau 1, skal udtage kvartalsblodprøver. Ellers risikerer man en indskærpelse eller partshøringer fra Fødevarestyrelsen.

Det er vigtigt at huske at få taget kvartalsprøver for Salmonella Dublin, hvis man er gået fra niveau 2 til niveau 1. Det gælder for besætninger, som har været placeret i niveau 2 indenfor det seneste år, skriver Seges i KvægNyt.

Man skal udtage kvartalsprøver hver tredje måned indtil et år efter, at ejendommen er kommet i niveau 1.

Her skal der hver tredje måned udtages otte blodprøver på de yngste kalve over tre måneder. Og prøverne skal være fra kalve, som har været på ejendommen i mindst tre uger.

Også nye smittede

Kravet gælder også nysmittede besætninger, der kun i en kortere periode har været i niveau 2 og derfor ikke har været forpligtet til at tage kvartalsprøverne.

Hvis man flytter kvæg, som er ældre end seks måneder, til levebrug, skal blodprøverne udtages hver tredje måned i to år efter, at ejendommen er placeret i niveau 1.

Får man ikke taget prøverne, risikerer man fremover, at Fødevarestyrelsen vil sende indskærpelser og partshøringer, lyder det i KvægNyt.

teba

Leverer individuelle løsninger til hver landmand

Kør med maskinerne året rundt, men betal leasingydelserne i oktober, november og december, når likviditeten på bedriften har det bedst, lyder et tilbud.

Sen sprøjtning i vårsæd til forebyggelse af aks- og strånedknækning

Det anbefales kun at vækstregulere vårsæd, hvis der er en meget frodig vækst. Svampesprøjtning har også effekt mod aks- og strånedknækning.

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Hvis man lod os gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den danske del af klimaopgaven, mener skribenten.

Tilsagn om tilskud til jordfordeling

Klarlæg allerede nu, om der kan være grundlag for en jordfordeling, inden der åbnes for ansøgninger til en ny tilskudsordning, lyder rådet fra Søren Nørgaard Sørensen, advokat og partner, HjulmandKaptain.

Hvor tjener man pengene i sit markbrug?

Når man kender sine omkostninger og arbejder med sine nøgletal, stiger interessen for bedriften og evnen til forandringer. - Man tjener derfor typisk mere ved at deltage i et DB2-tjek, påpeger maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.
Side 1 af 1542 (30839 artikler)Prev1234567154015411542Next