Mælkeaftale: LDM kritiserer Arla

Arla har endnu ikke givet mælkeleverandørerne en oversigt over mulige tillæg til basisprisen, påpeger Landsforeningen ods af Danske Mælkeproducenter.

2019 bød på en del uro mellem Arla og andelshaverne omkring den Globale Mælkeleveranceaftale, som Arla bad leverandørerne om at underskrive, men som flere nægtede. Det er måneder siden, men Arla har endnu ikke kunnet levere en oversigt over de forskellige tillæg, men som leverandør vil kunne få oveni basisprisen, påpeger LDM-formand Kjartan Poulsen i et ugebrev til LDM's medlemmer.

- Dermed står det også stadig hen i det uvisse, hvilken praksis mejeriet anvender, når de udvælger leverandører af mælk med ”bløde” kvaliteter som hjertemælk, græsmælk, non-gmo-mælk, øko-mælk, supermarkedsmælk, 365-mælk og så videre i andelshaverlandene, skriver han i brevet.

Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter fraråder fortsat medlemmerne at underskrive Global Mækeleveranceaftale. 

- Kun ved at undlade underskrift opretholder man sine oprindelige andelshavervilkår.Arla Foods har tilkendegivet, at tiltrædelse af eventuelle aftaler om studstillæg og andet ikke er en indirekte tiltrædelse af ”hovedaftalen”.

Læs også