Naturlighed eller laboratoriekød?
Flere firmaer er allerede i stand til at fremstille kød i et laboratorium. Succesen kommer dog i høj grad til at afhænge af, hvilken historie forbrugerne vil have, og om man kan finde en erstatning for det kalveserum, der i dag er nødvendig for at lave kunstigt kød.
Naturlighed er noget af det, kvægbrugerne skal slå på i konkurrencen med de laboratoriefremstillede fødevarer, spår Margrethe Therkildsen. Arkivfoto
Laboratoriefremstillet kød og mælk. Ikke ligefrem en landmands drømmescenarium.
Det er dog ikke for at træde på husdyrbrugerne, at man hos Aarhus Universitet har startet projektet CleanPro, hvor man undersøger mulighederne for kunstig fremstilling af kød og mælk.
Vil du læse mere?
Prøv 30 dage for 30 kr.
Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.
Allerede abonnent?