Nøgletal og fakta krydres med jysk inspiration

Mælkeproducenter samles i slutningen af marts til det årlige økonomimøde i Sorø.

KVÆG Onsdag den 25. marts klokken 9.30 til 14.45 er der hos VKST i Sorø økonomimøde for mælkeproducenter, der kan se frem til et møde med flere spændende indlæg og en række faktuelle oplysninger.

Marlene Sparre Ibsen, chefkonsulent i VKST, byder indledningsvis velkommen og giver først ordet til Jens Hemming Madsen, kvægkonsulent i KvægrådgivningDanmark, som vil holde et indlæg om, at blandeopskrifter i DMS sikrer præcis fordring.

Efterfølgende vil Lone Hesseldal Andersen, som også er kvægkonsulent i KvægrådgivningDanmark, gøre status for kvægnøgleresultaterne for 2019, mens Mie Nøhr Andersen orienterer om regnskabsresultaterne for 2019 og tillige kommer ind på de økonomiske fremtidsperspektiver.

Fast punkt på mødet

Maike Brask, der er sustainability specialist hos Arla, kommer også på banen, og det er med et indlæg, der handler om sammenhængen mellem klimatjek og bundlinjen.

Præmiering er et fast punkt på økonomimødet, og på det kommende møde vil der traditionen tro også være mælkeproducenter, der bliver hædret for sine resultater.

Slutteligt byder mødet på indlægget »Fra landbrug til virksomhed« af den vestjyske mælkeproducent Anders Nørgaard, som er bestyrelsesmedlem i sektorbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer Kvæg.

Han driver Nørgård Agro ved Holstebro med 820 årskøer, 465 hektar, fem ansatte, 12 robotter og en malkegrav samt eget biogasanlæg fra 2018.

jhal

Læs også