bannerPos

Limousineforening: Nyt koncept for afsætning af kød møder modstand

Det er endnu ikke lykkedes at indgå aftaler med aftagere af limousine-kød i et nyt koncept, som Dansk Limousine Forening sidste år besluttede at sætte i værk. Foreningen tror dog fortsat på konceptet. Arkivfoto
06-08-2020 16:01

Det er ikke lykkedes at finde aftagere til limousinekød i et nyt koncept, som Dansk Limousine Forening sidste år besluttede at sætte igang sammen med fødevarevirksomheden Tamaco. Men det skal nok komme, mener parterne.

Dansk Limousine Forening har endnu ikke aftaler i hus om at afsætte limousinekød i et nyt koncept, som foreningens generalforsamling sidste år vedtog at sætte igang i et samarbejde med fødevarevirksomheden Tamaco.  

Det oplyser foreningen i en pressemeddelelse efter i lørdags at have afholdt generalforsamling. 

Det nye koncept er løbet ind i vanskeligheder, som betyder, at at der endnu ikke er indgået konkrete aftaler med hverken supermarkedskæder, slagterforretninger eller andre aftagere, oplyste Karsten Dejbjerg, der repræsenterede Tamaco på generalforsamlingen. 

Både Tamaco og Dansk Limousine Forenings bestyrelse tror imidlertid fortsat på, at det kan lykkes at nå i mål med et nyt afsætningskoncept. »Parterne er enige om at fortsætte samarbejdet«, skriver Dansk Limousine Forening i pressemeddelelsen, og fortsætter: 

- Den foreløbige konklusion lyder, at det var de rigtige tanker, der var tænkt, men at opstartstidspunktet desværre var uheldigt. 

Nyvalg til bestyrelsen

Dansk Limousine Forening kom ud af 2019 med et overskud på 94.157 kroner.

Der var i år ekstra spænding omkring valg til bestyrelsen, idet de to bestyrelsesmedlemmer på valg – Jens Thaysen, Østbirk, og Susanne Brandt, Vojens, begge på forhånd havde meddelt, at de ikke modtog genvalg.

Nyvalgt, blandt fire kandidater, blev Camilla Jessen, Brørup, og Else Merete Ebbensgaard, Ulfborg. De tre bestyrelsesmedlemmer Søren Grunnet, Billund, Lene Black Sinkjær, Spjald, og Jan P. Jensen, Gjern, var ikke på valg i år.

Bestyrelsen har konstitueret sig med Søren Grunnet som formand og Lene Black Sinkjær som næstformand.

75 personer deltog i generalforsamlingen, som blev afholdt på Bygholm Landbrugsskole ved Horsens.

Dagen sluttede i øvrigt med, at generalforsamlingens deltagere så skolens limousinebesætning.

mip

Forlæng tilladelser til produktion i særlige tilfælde

Det skal være muligt at forlænge produktionstilladelser, så producenter under ekstraordinære omstændigheder kan lukke ned for produktion uden at skulle risikere, at de ikke kan åbne for den igen, når tiderne bliver bedre, mener miljøudvalgsformanden i LandboNord.

Blå blok indkalder til samråd om minivådområder

Det går alt for langsomt med at få godkendt ansøgninger om minivådområder, mener blå blok, der nu kalder fødevareminister Mogens Jensen (S) i samråd.

Ny uddannelse til bestyrelsesmedlemmer

Danmark har fået sin første uddannelse målrettet bestyrelsesmedlemmer i andelsselskaber og lignende virksomheder. Det første hold er netop udklækket.

Jagt på et spøgelse

Hvor der ikke sås vintersæd, skal der sås efterafgrøder – undtagen ved sent optagne rodfrugter. Det er landbrugets bedste middel til at jage det politiske kvælstof-spøgelse på flugt, mener næstformanden i Bæredygtigt Landbrug.

Dyrenes Beskyttelse går i krig mod minkindustrien

Debatten om dyrevelfærd raser på blandt andet minkområdet. Nu kræver Dyrenes Beskyttelse, at minkindustrien bliver udfaset i Danmark.

Bedriftsbesøg om det gode håndværk

Der var et inspirerende bedriftsbesøg hos familien Hansen ved Lintrup forleden, hvor Syddansk Kvæg i samarbejde med SLF havde inviteret til en snak om gode vaner i stalden samt lav dødelighed og høj ydelse blandt gårdens dyr

Guld kan være en fornuftig investering

Det kan være fornuftigt at have guld med i investeringsporteføljen, vurderer en analytiker.

Diarré-udfordringer løst med vaccine

Det koster både bundlinje og arbejdsglæde, når fravænningsdiarréen florerer i klimastalden. Løsningsforslagene er mange og effekten forskellig fra besætning til besætning. Svinefagdyrlæge Jens Sørensen fra Danvet har dog erfaret, at vaccination mod E. coli både kan redde griseliv og forhindre økonomiske tab.

Tyskland: Afrikansk svinepest påvist langt fra det truede område

Der er fundet ASF i et vildsvin i Brandenburg langt fra det definerede truede område. Således er der nu påvist 37 ASF-tilfælde i Tyskland. En endelig bekræftelse afventes stadig.
Side 1 af 1933 (38648 artikler)Prev1234567193119321933Next