Øko-køerne kommer på græs uden publikum

Økologisk Landsforening, landmænd og mejerier aflyser årets store forårsbegivenhed, Økodag, grundet corona-situationen.

Den store forårsbegivenhed Økodag, som normalt samler op mod 200.000 mennesker er som så mange andre arrangementer også ramt af corona-situationen. Begivenheden var programsat til søndag den 19. april 2020, men i år løber køerne altså ud uden publikum.

-  Økodag er en af landets største begivenheder og trækker rigtigt mange mennesker til. På nogle af de største gårde kommer der normalt helt op mod 10.000 mennesker ad gangen, så det er udelukket at samle så mange mennesker i den aktuelle situation og med regeringens seneste tiltag, siger Michael Langberg, der er markedschef i Økologisk Landsforening, som sammen med mere end 60 økologiske landmænd og fire af landets mejerier står for arrangementet.

For øko-køerne betyder aflysningen, at de i år må løbe på græs uden tilskuere.

- Køerne bliver selvfølgelig lukket ud alligevel. For dem er intet forandret. Vi skal huske på, at naturen går sin gang, og at øko-køerne altid er på græs fra april til november, fortæller Michael Langberg.

Økologisk Landsforening og mejerierne arbejder i øjeblikket på at finde en alternativ løsning, så danskerne kan følge ko-løbet for eksempel via sociale medier. På hjemmesiden www.økodag.dk og via Facebook-siden »I love øko«, kan man holde sig orienteret.

cc

Læs også