bannerPos

Seges vil teste et produkt, som kan minimere metanudledningen

Seges vil teste et produkt, som siges at kunne reducere metanudledningen med 30 procent. Arkivfoto
05-11-2019 14:53
Et Hollandsk firma har søgt om en EU-godkendelse af et nyt foderadditiv, som kan reducere køernes metanudledning med 30 procent.

Bovaer® hedder produktet fra det hollandske firma DSM, som siges at kunne reducere metanudledningen fra kvæg og andre drøvtyggere med 30 procent.

En så stor reduktion at Seges via et forskningsprojekt vil teste produktet i praksis herhjemme. Forskningsprojektet skal køre i samarbejde med Arla, DSM og Aarhus Universitet.

Chefkonsulent ved Seges, Nicolaj Ingemann, har forinden gennemgået de resultater, som allerede foreligger om produktet, og vurderer, at resultaterne er lovende, skriver Seges i KvægNyt.

Hæmmer metan-produktionen

Produktet Bovaer er et foderadditiv, som har den kemiske betegnelse 3-nitro-oxypropanol (3NOP). Stoffet undertrykker det enzym, der fører til dannelse af metan i koen vom.

- Forestil dig metanproduktionen i koens vom som en korridor med en række låste døre. Bovaer® er en nøgle, som er næsten magen til nøglen til en af dørene i korridoren. Den ligner så meget, at den kan stikkes ind i nøglehullet, men ikke låse op. Når den sidder i døren, forhindrer den, at den rigtige nøgle kan sættes i og låse døren op – altså danne metan, forklarer direktør i DMS, Dean Plummer til KvægNyt.

Daglig tilførsel for effekt

Ifølge firmaet bag er en kvart teskefuld Bovaer dagligt pr. ko nok til at undertrykke det enzym, der udløser metanproduktion i koens vom og til at opnå en konstant reduktion af metan på omkring 30 procent. Produktet virker omgående og nedbrydes fuldstændig af koens fordøjelsessystem, så at hvis hun en dag ikke får produktet mere, vil hun producere metan igen.

Det betyder at produktet skal tilføres dagligt foreksempel gennem koens fuldfoder eller kraftfoder.

 

 

Et par tips i forbindelse med KemiTjek

De regnfulde vinterdage er perfekte til én af de to årlige gennemgange af lagerbeholdningen i kemirummet. Seges giver et par tips til app’en KemiTjek.

Fynsk kartoffelfabrik er fortsat i spil

Flere interesserede avlere har mulighed for at tegne anpart i kartoffelmelsprojektet på lige fod med de første 47 anpartshavere.

Går ind for flere minivådområder

Folketingets miljø- og fødevareudvalg var i denne uge ude i virkeligheden for at studere et såkaldt matriceanlæg på Midtfyn.

Fynsk biodiesel kan rykke på klimaregnskabet

Der er brug for en større udbredelse af biodiesel i den tunge transport. Det mener klimaminister Dan Jørgensen (S), der i denne uge var på besøg hos Emmelev, der kan levere op mod 10 procent af Danmarks dieselforbrug.

Stor efterspørgsel på planteprotein

Den nystartede virksomhed Organic Plant Protein forventer at kunne aftage dansk avlede økologiske hestebønner og markærter til produktion af planteprotein allerede i 2021. Økologiske landmænd søges.

Politisk skifte bekymrende

Selv om statsminister Mette Frederiksen har sagt, at hun vil landbruget, kan regeringsskiftet godt give grund til bekymring for landbruget, mener formand for DM&E Agro, Søren Ulrik Sørensen.

Sådan holder du fast på dine gode folk

Sådan holder du fast på dine gode folk

Kæmpe bøde til DLG-ejet selskab i Tyskland

BLS, der er datterselskab til DLG-ejede HaGe, har fået en bøde på massive 29,25 millioner euro af tyske konkurrencemyndigheder for selskabets medvirken i en sag om ulovlige prisaftaler på sprøjtemidler.

Godt salg af nye sprøjter

Hos Horsch-importøren Stroco-Agro ApS hober ordrebekræftelser på nyt Horsch-grej sig op. Samtidig har der været et historisk flot salg.

Miljøminister tøver med ny vandløbslov

Der ikke behov for at ændre vandløbsloven for at kunne klimatilpasse og klimasikre vandløbene, da loven allerede rummer mulighed for det i dag, lyder det fra miljøminister Lea Wermelin (S).
Side 1 af 1747 (34930 artikler)Prev1234567174517461747Next