bannerPos

Arla: Uændret mælkepris for april

Mælkeprisen er uændret i april til trods for usikkerhederne på markedet. Foto: Niels Aage Skovbo.
24-03-2020 14:06

Arlas acontopris for konventionel mælk vil forblive uændret fra 1. april 2020 meddeler Arla.

Derfor vil Arlas acontopris for førsteklasses konventionel mælk være 256,3 DK øre/kg og 316,9 DK øre/kg for førsteklasses økologisk mælk. 

Hele den globale økonomi overskygges af virkningerne af coronavirus-pandemien og de initiativer, som regeringer i hele verden tager for at begrænse dens spredning.

- Mejerimarkedet er ingen undtagelse. Vi ser volatilitet i både efterspørgsel og priser i alle produktkategorier og på alle markeder. Det er dog for tidligt at vurdere, hvilken effekt det generelt vil få på mejerimarkedet. Arla følger markedsudviklingen nøje og handler for at begrænse de negative konsekvenser for forretningen. Al fokus er på nuværende tidspunkt rettet mod at sikre flow'et af varer fra gårdene til kunderne, og at organisationen fungerer. Indtil effekten af den nuværende situation er klarlagt, er udsigterne usikre, lyder det i meddelelsen fra Arla.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37032 artikler)Prev1234567185018511852Next