bannerPos

Arla: Uændret mælkepris for april

Mælkeprisen er uændret i april til trods for usikkerhederne på markedet. Foto: Niels Aage Skovbo.
24-03-2020 14:06

Arlas acontopris for konventionel mælk vil forblive uændret fra 1. april 2020 meddeler Arla.

Derfor vil Arlas acontopris for førsteklasses konventionel mælk være 256,3 DK øre/kg og 316,9 DK øre/kg for førsteklasses økologisk mælk. 

Hele den globale økonomi overskygges af virkningerne af coronavirus-pandemien og de initiativer, som regeringer i hele verden tager for at begrænse dens spredning.

- Mejerimarkedet er ingen undtagelse. Vi ser volatilitet i både efterspørgsel og priser i alle produktkategorier og på alle markeder. Det er dog for tidligt at vurdere, hvilken effekt det generelt vil få på mejerimarkedet. Arla følger markedsudviklingen nøje og handler for at begrænse de negative konsekvenser for forretningen. Al fokus er på nuværende tidspunkt rettet mod at sikre flow'et af varer fra gårdene til kunderne, og at organisationen fungerer. Indtil effekten af den nuværende situation er klarlagt, er udsigterne usikre, lyder det i meddelelsen fra Arla.

Udtagningsmoms – vær opmærksom på nye regler

Hvis man opfører bygninger til brug i sin momspligtige virksomhed, kan man trække moms fra på opførelsesudgifterne. Hvis man senere bruger bygningen til andre formål – for eksempel momsfri udlejning – skal den fratrukne moms betales tilbage lidt efter lidt. Denne regel og flere andre indenfor den såkaldte udtagningsmoms ændres – og det er vigtigt at være opmærksom for ikke at ende med en stor momsregning.

Selen bør indgå i gødningsplanlægningen af græs

Sundheden i besætningen kan øges, og der kan spares på indkøbte mineraler, hvis græsset gødes optimalt med selen.

Tid til etablering af fodergræs

Såningen af vårsæd er så småt kommet i gang, og dermed er det også tid for etablering af nyt fodergræs. En yderst vigtig disciplin, da der er tale om etablering af en afgrøde, der skal høstes på i måske 3-5 år.

Eksportørers advokat: Det bliver dyrt for Fødevarestyrelsen

Intern email til eksportkontrol-dyrlægerne viser, hvor stort et problem, at Fødevarestyrelsen har, mener advokat for eksportørerne, Hans Sønderby.

Sådan får du succes med etablering af engsvingeludlæg

Den absolut bedste etablering af engsvingel opnås ifølge DLF's avlsafdeling ved at så dæksæden på hveranden række og placere engsvinglen imellem kornrækkerne.

Olieprisen skal i 45 dollar

Ved ugens begyndelse så det ud til, at olieprisen skulle mod næsten urealistiske lavpunkter. Det har med et snuptag ændret sig.

Ensileringsmiddel holder græsensilagen stabil

- Vi kunne ikke drømme om at spare ensileringsmidlet til slætgræsset væk. Det er en lille udgift i forhold til, hvor store værdier, der er på spil, siger sydsjællandsk mælkeproducent.

Ensileringsmiddel holder græsensilagen stabil - også om sommeren

- Vi kunne ikke drømme om at spare ensileringsmidlet til slætgræsset væk. Det er en lille udgift i forhold til, hvor store værdier, der er på spil, siger sydsjællandsk mælkeproducent.
Side 1 af 1812 (36222 artikler)Prev1234567181018111812Next