bannerPos

Udbyttet skal måles i årets grovfoderhøst

Indtil videre har det været finsnittere af mærket Claas eller John Deere, der har haft mulighed for digital overførsel af udbyttedata, men fra sæsonen 2020 har Krone-finsnittere også muligheden for digital overførsel, ligesom firmaerne FoderTeknik og CowConnect er klar med en løsning, der i princippet kan installeres på en hvilken som helst finsnitter, vejevogn eller brovægt, lyder det i KvægNyt.
26-02-2020 15:44

Mere og bedre viden om dine udbytter er vejen til at forbedre dem, mener Seges.

Hvis du har udbytteregistrering helt ned på markniveau, har du grundlaget i orden for at optimere bedriftens samlede udbytte og økonomi.

Når resultatet fra udbytteregistreringerne er tilgængeligt, kan du bruge oversigten til at få overblik over – og sammenligne – markernes udbytter, lyder opfordringen i KvægNyt.

Måske er der marker som afskiller sig væsentligt, enten på grund af et højt udbytte, men i særdeleshed også det modsatte.

- Stil kritiske spørgsmål til udbytterne og sammenkæd resultatet med den viden, du har om de dyrkningsmæssige faktorer og tiltag på den enkelte mark, opfordrer Seges.

Er der tendens til gennemgående dyrkningsmæssige faktorer, der har indflydelse på udbyttet? For eksempel jordbundsforhold, alder, afgrødevalg, sorter/blandinger, forfrugt, etablering, gødningsstrategi, plantebeskyttelse, vanding, høst og høsttidspunkt.

Kan du se en sammenhæng mellem udbyttevariationen på markerne og den måde, du har dyrket og passet dine afgrøder på?

Udbytteregistrering

Med udbytteregistrering får du mulighed for at bedømme effekten af de tiltag, du gør, og du kan vurdere, om du har valgt den rigtige strategi i den rigtige mark, skriver KvægNyt.

Hertil kommer bedre overblik over din produktion i marken med synlige mål og resultater, der kan motivere dine medarbejdere. Og du kan beregne prisen på dit foder og optimere på omkostningerne samtidig med en bedre mulighed for foderplanlægning, da du løbende har styr på lagerbeholdningerne, hvis du samtidig bruger lagermodulet i DMS.

Flere digitale maskinstationer i 2020

Udbytteregistrering skal være så nemt som muligt, og data skal være til rådighed, så snart finsnitteren kører fra marken.

Indtil videre har det været finsnittere af mærket Claas eller John Deere, der har haft mulighed for digital overførsel af udbyttedata, men fra sæsonen 2020 har Krone-finsnittere også muligheden for digital overførsel, ligesom firmaerne FoderTeknik og CowConnect er klar med en løsning, der i princippet kan installeres på en hvilken som helst finsnitter, vejevogn eller brovægt, lyder det i KvægNyt.

Bruger man maskinstation til finsnitning og høst af grovfoderet, vil det derfor være en rigtig god idé at spørge dem, hvilken løsning for udbytteregistrering, de kan tilbyde, opfordrer Seges.

teba

 

Nyt projekt skal gøre robotter klogere

Danske Agrointelli er med i et internationalt samarbejde, der skal gøre de robotter, der anvendes i blandt andet landbruget, langt klogere end de er i dag.

Færre dødfødte med nyt overgangsfoder

- Faringerne forløber upåklageligt, og grisene er kæmpestore og levedygtige. Det kører bare. Driftsleder Lizette Pilegaard lægger ikke skjul på, at hun er tilfreds med effekten af et nyt overgangsfoder til søer, som Vestjyllands Andel har udviklet.

Den døde kat hopper en sidste gang

Aktierne har taget et pænt ryk op hen over ugen. Det er ikke et tegn til, at krisen er ovre. Det er blot en naturlig korrektion efter fire uger med voldsomme kursfald. Vi så det samme under finanskrisen. Her foretog aktierne også et pludseligt ryk op, inden det igen gik kraftigt ned. I trading kalder man det for en død kat, der hopper.

Forårsarbejde i Nordsjælland

Arresøgaard Maskinstation er i denne uge begyndt på såarbejdet. Første opgave var etablering af vårbyg isået forskellige companion crops direkte i stub.

Svineproducent: Tilsætningsstof giver mine søer en stabil brunst

Manglende brunst hos søerne blev en saga blot, da østjysk svineproducent begyndte at bruge fodertilsætningsmidlet Micro-Aid.

Vilofoss gør zinkløs foderløsning bedre

Der er en tydeligt sammenhæng mellem proteinniveau og risikoen for diarré, men samtidigt er protein også nødvendig for at opnå maksimal tilvækst. Den balance synes med LoZn-konceptet fundet hos Vilofoss.
Side 1 af 1806 (36118 artikler)Prev1234567180418051806Next