bannerPos

Udbyttet skal måles i årets grovfoderhøst

Indtil videre har det været finsnittere af mærket Claas eller John Deere, der har haft mulighed for digital overførsel af udbyttedata, men fra sæsonen 2020 har Krone-finsnittere også muligheden for digital overførsel, ligesom firmaerne FoderTeknik og CowConnect er klar med en løsning, der i princippet kan installeres på en hvilken som helst finsnitter, vejevogn eller brovægt, lyder det i KvægNyt.
26-02-2020 15:44

Mere og bedre viden om dine udbytter er vejen til at forbedre dem, mener Seges.

Hvis du har udbytteregistrering helt ned på markniveau, har du grundlaget i orden for at optimere bedriftens samlede udbytte og økonomi.

Når resultatet fra udbytteregistreringerne er tilgængeligt, kan du bruge oversigten til at få overblik over – og sammenligne – markernes udbytter, lyder opfordringen i KvægNyt.

Måske er der marker som afskiller sig væsentligt, enten på grund af et højt udbytte, men i særdeleshed også det modsatte.

- Stil kritiske spørgsmål til udbytterne og sammenkæd resultatet med den viden, du har om de dyrkningsmæssige faktorer og tiltag på den enkelte mark, opfordrer Seges.

Er der tendens til gennemgående dyrkningsmæssige faktorer, der har indflydelse på udbyttet? For eksempel jordbundsforhold, alder, afgrødevalg, sorter/blandinger, forfrugt, etablering, gødningsstrategi, plantebeskyttelse, vanding, høst og høsttidspunkt.

Kan du se en sammenhæng mellem udbyttevariationen på markerne og den måde, du har dyrket og passet dine afgrøder på?

Udbytteregistrering

Med udbytteregistrering får du mulighed for at bedømme effekten af de tiltag, du gør, og du kan vurdere, om du har valgt den rigtige strategi i den rigtige mark, skriver KvægNyt.

Hertil kommer bedre overblik over din produktion i marken med synlige mål og resultater, der kan motivere dine medarbejdere. Og du kan beregne prisen på dit foder og optimere på omkostningerne samtidig med en bedre mulighed for foderplanlægning, da du løbende har styr på lagerbeholdningerne, hvis du samtidig bruger lagermodulet i DMS.

Flere digitale maskinstationer i 2020

Udbytteregistrering skal være så nemt som muligt, og data skal være til rådighed, så snart finsnitteren kører fra marken.

Indtil videre har det været finsnittere af mærket Claas eller John Deere, der har haft mulighed for digital overførsel af udbyttedata, men fra sæsonen 2020 har Krone-finsnittere også muligheden for digital overførsel, ligesom firmaerne FoderTeknik og CowConnect er klar med en løsning, der i princippet kan installeres på en hvilken som helst finsnitter, vejevogn eller brovægt, lyder det i KvægNyt.

Bruger man maskinstation til finsnitning og høst af grovfoderet, vil det derfor være en rigtig god idé at spørge dem, hvilken løsning for udbytteregistrering, de kan tilbyde, opfordrer Seges.

teba

 

Øg udbyttet i marken med en behandlingsslutspurt

Man skal jævnligt gå sine marker igennem og se, om der er behov for en sidste behandling før høsten. - De sidste sprøjtninger er med til at give en bedre bundlinje, lyder det fra Kirsten Larsen, chefkonsulent i Velas Planteavl i Vissenbjerg.

Bedste svineafkast i 30 år

De danske svinebedrifter kom ud af 2019 med et gennemsnitligt driftsresultat på 3,7 millioner kroner, og en afkastningsgrad på 8,4 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

Juelsminde-halvøen under lup

Dialog med lodsejere skal udvikle As Vig

Økologer har masser af næringsstoffer

Økologer betaler prisen for de konventionelles landbrugspakke, lød det fra Økologisk Landsforening, da regeringen ville stramme udnyttelseskravet til husdyrgødning.

Majs med udfordringer

Majsen er under angreb både ovenfra og nedenfra efter et svært forår. For eksempel har råger hærget majsmarker i det sydlige Jylland, hvor landmænd har mistet adskillige hektar til fugle.

Porten til kvalitet

Vi er håndværkere, og vi gør det, vi er bedst til, siger indehaveren af Syddansk Portteknik, Kenneth Bruun Petersen, som har flere års erfaring i portbranchen.

Coronakrisen sætter fortsat sit præg på traktorsalget i Danmark

Eftervirkningerne fra coronakrisen har sat sine spor i leveringen af nye traktorer til det danske marked og juni måned er ingen undtagelse.

Er gården sikker for nysgerrige sommerbørn?

Mange danskere holder sommerferie i Danmark i år på grund af corona. Derfor vil der være ekstra mange børn og voksne fra byen, som gerne vil se, føle og lugte til livet på et moderne landbrug. For at give alle den bedste oplevelse opfordrer Topdanmark til, at landmænd kontrollerer sikkerheden på gården, før sommergæsterne kommer.

Lovgivning og klare regler skal skabe tillid til den tyske kødindustri

Danish Crown bakker uforbeholdent op om den tyske arbejdsministers planer om at forbyde underleverandører af arbejdskraft i den tyske kødindustri.

Fremragende nationalparkfotos premieret

Fire fremragende fotos fra Nationalpark Kongernes Nordsjælland er blevet premieret i en konkurrence med flere gode vinderbud.
Side 1 af 1873 (37451 artikler)Prev1234567187118721873Next