bannerPos

Produktionsdirektør i Beef: - Vi kører fortsat med fuld produktion

Der er stadig fuld produktion på kreaturslagterierne. Foto: Danish Crown Beef.
24-03-2020 13:56

Produktionen på kreaturslagterierne kører på fuldt tryk på trods af, at store dele af det danske samfund og Europa er lukket ned for at forhindre smittespredning af corona-virussen.

De europæiske lande har nærmest stået i kø for at lukke deres samfund mere eller mindre ned de sidste par uger, alt sammen i et forsøg på at forhindre spredningen af corona-virussen.

Det danske samfund er også blevet hårdt ramt, men på Danish Crowns kreaturslagterier kører produktionen mere eller mindre normalt i en ellers ekstraordinær situation.

- Siden mandag i sidste uge har vi kørt fuld produktion og til tider også haft rigtig travlt, fordi der tikkede nogle unormalt store ordrer ind. Men vi har fået leveret alle de varer, vi skulle, og det har kun været muligt, fordi vores medarbejdere har leveret en kæmpe indsats, siger Ivan Schmidt, produktionsdirektør i Danish Crown Beef.

Han fortæller videre, at han generelt er meget fortrøstningsfuld, og at man i denne uge også forventer at køre en fuld og problemfri produktion på kreaturslagterierne, og at tempoet nok bliver mere normalt, end det man så i sidste uge.

Business as usual

Generelt er det meget »business as usual« ude på kreaturslagterierne, hvis man fjerner de utallige initiativer, der er blevet sat i værk for at forhindre smittespredning.

- Hele leverings- og produktionsprocessen fungerer mere eller mindre som normalt. Det eneste, der har ændret sig, er alle de forbehold og initiativer, vi har sat i værk for at forhindre smittespredning. Og vi gør alt, hvad vi kan, for at det ikke sker.

Han understreger, at nøgleordet for ham er dialog, og at det er vigtigt, at der hele tiden er dialog med land- og vognmænd, så man sikrer sig, at alle er bedst muligt opdateret på situationen.

Det altafgørende for Ivan Schmidt i denne tid er dog at sikre, at han har trygge medarbejdere. Det vil han gøre med konstant dialog, så medarbejderne både har alle de nødvendige informationer, men også for at høre deres side af situationen.

Tryghed

- Hvis vores medarbejdere føler sig utrygge eller ikke har lyst til at tage på arbejde, så har vi ingen produktion. Så er der ingen varer til kunderne, og det betyder tomme hylder ude ved forbrugerne. Derfor er det alfa omega for mig at sikre, at mine medarbejdere føle sig trygge i at udføre deres arbejde.

Ivan Schmidt understreger, at der indtil videre ikke har været en finger at sætte på medarbejdernes engagement, omstillingsparathed og indsats. Han er stolt af alle medarbejderne på fabrikkerne.

- Jeg synes, det er beundringsværdigt, at samtlige medarbejdere, inklusive vores eksterne veterinærpersonale, hver dag yder en kæmpe indsats. Vi står sammen om at løfte vores samfundsansvar i denne ekstraordinære situation. Det kan vi godt være stolte af, siger Ivan Schmidt.

Udtagningsmoms – vær opmærksom på nye regler

Hvis man opfører bygninger til brug i sin momspligtige virksomhed, kan man trække moms fra på opførelsesudgifterne. Hvis man senere bruger bygningen til andre formål – for eksempel momsfri udlejning – skal den fratrukne moms betales tilbage lidt efter lidt. Denne regel og flere andre indenfor den såkaldte udtagningsmoms ændres – og det er vigtigt at være opmærksom for ikke at ende med en stor momsregning.

Selen bør indgå i gødningsplanlægningen af græs

Sundheden i besætningen kan øges, og der kan spares på indkøbte mineraler, hvis græsset gødes optimalt med selen.

Tid til etablering af fodergræs

Såningen af vårsæd er så småt kommet i gang, og dermed er det også tid for etablering af nyt fodergræs. En yderst vigtig disciplin, da der er tale om etablering af en afgrøde, der skal høstes på i måske 3-5 år.

Eksportørers advokat: Det bliver dyrt for Fødevarestyrelsen

Intern email til eksportkontrol-dyrlægerne viser, hvor stort et problem, at Fødevarestyrelsen har, mener advokat for eksportørerne, Hans Sønderby.

Sådan får du succes med etablering af engsvingeludlæg

Den absolut bedste etablering af engsvingel opnås ifølge DLF's avlsafdeling ved at så dæksæden på hveranden række og placere engsvinglen imellem kornrækkerne.

Olieprisen skal i 45 dollar

Ved ugens begyndelse så det ud til, at olieprisen skulle mod næsten urealistiske lavpunkter. Det har med et snuptag ændret sig.

Ensileringsmiddel holder græsensilagen stabil

- Vi kunne ikke drømme om at spare ensileringsmidlet til slætgræsset væk. Det er en lille udgift i forhold til, hvor store værdier, der er på spil, siger sydsjællandsk mælkeproducent.

Ensileringsmiddel holder græsensilagen stabil - også om sommeren

- Vi kunne ikke drømme om at spare ensileringsmidlet til slætgræsset væk. Det er en lille udgift i forhold til, hvor store værdier, der er på spil, siger sydsjællandsk mælkeproducent.
Side 1 af 1812 (36222 artikler)Prev1234567181018111812Next