bannerPos

Produktionsdirektør i Beef: - Vi kører fortsat med fuld produktion

Der er stadig fuld produktion på kreaturslagterierne. Foto: Danish Crown Beef.
24-03-2020 13:56

Produktionen på kreaturslagterierne kører på fuldt tryk på trods af, at store dele af det danske samfund og Europa er lukket ned for at forhindre smittespredning af corona-virussen.

De europæiske lande har nærmest stået i kø for at lukke deres samfund mere eller mindre ned de sidste par uger, alt sammen i et forsøg på at forhindre spredningen af corona-virussen.

Det danske samfund er også blevet hårdt ramt, men på Danish Crowns kreaturslagterier kører produktionen mere eller mindre normalt i en ellers ekstraordinær situation.

- Siden mandag i sidste uge har vi kørt fuld produktion og til tider også haft rigtig travlt, fordi der tikkede nogle unormalt store ordrer ind. Men vi har fået leveret alle de varer, vi skulle, og det har kun været muligt, fordi vores medarbejdere har leveret en kæmpe indsats, siger Ivan Schmidt, produktionsdirektør i Danish Crown Beef.

Han fortæller videre, at han generelt er meget fortrøstningsfuld, og at man i denne uge også forventer at køre en fuld og problemfri produktion på kreaturslagterierne, og at tempoet nok bliver mere normalt, end det man så i sidste uge.

Business as usual

Generelt er det meget »business as usual« ude på kreaturslagterierne, hvis man fjerner de utallige initiativer, der er blevet sat i værk for at forhindre smittespredning.

- Hele leverings- og produktionsprocessen fungerer mere eller mindre som normalt. Det eneste, der har ændret sig, er alle de forbehold og initiativer, vi har sat i værk for at forhindre smittespredning. Og vi gør alt, hvad vi kan, for at det ikke sker.

Han understreger, at nøgleordet for ham er dialog, og at det er vigtigt, at der hele tiden er dialog med land- og vognmænd, så man sikrer sig, at alle er bedst muligt opdateret på situationen.

Det altafgørende for Ivan Schmidt i denne tid er dog at sikre, at han har trygge medarbejdere. Det vil han gøre med konstant dialog, så medarbejderne både har alle de nødvendige informationer, men også for at høre deres side af situationen.

Tryghed

- Hvis vores medarbejdere føler sig utrygge eller ikke har lyst til at tage på arbejde, så har vi ingen produktion. Så er der ingen varer til kunderne, og det betyder tomme hylder ude ved forbrugerne. Derfor er det alfa omega for mig at sikre, at mine medarbejdere føle sig trygge i at udføre deres arbejde.

Ivan Schmidt understreger, at der indtil videre ikke har været en finger at sætte på medarbejdernes engagement, omstillingsparathed og indsats. Han er stolt af alle medarbejderne på fabrikkerne.

- Jeg synes, det er beundringsværdigt, at samtlige medarbejdere, inklusive vores eksterne veterinærpersonale, hver dag yder en kæmpe indsats. Vi står sammen om at løfte vores samfundsansvar i denne ekstraordinære situation. Det kan vi godt være stolte af, siger Ivan Schmidt.

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.

Sortsblandinger som værktøj til risikospredning

Sortsblandinger i hvede er et vigtigt element i planteavlen for Peter Munk Lauritsen ved Ulstrup.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.
Side 1 af 1852 (37037 artikler)Prev1234567185018511852Next