Bioraffinering af græs giver nye fodringsmuligheder til malkekvæg

Hvis græs skal raffineres og bruges som proteinkilde til kyllinger og svin, bliver der et restprodukt tilbage, en pulp, som med fordel kan anvendes til kvægfoder. Forsøg har vist, at pulpensilage sammenlignet med kløvergræsensilage giver en højere ydelse og et foder med en højere fordøjelighed.

Hvis man har en masse med 100 procent rødkløver, vil 40 procent blive til grønsaft, som består af 25 procent grønprotein og 15 procent brunsaft, mens 60 procent af rødkløvermassen bliver til pulp, som kan anvendes til kvægfoder. Foto: Aarhus Universitet, Foulum.
Græsmarken har tidligere kun været interessant for drøvtyggere, men nye muligheder med bioraffinering af græs gør, at græsmarksafgrøder kan bruges som proteinkilde til enmavede, for eksempel kyllinger eller grise. På den måde produceres p

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også