bannerPos

Blå blok indkalder to ministre til nyt kvælstofsamråd

Fødevareminister Mogens Jensen (S) og miljøminister Lea Wermelin (S) er blevet kaldt i samråd af fire partier i blå blok ovenpå de seneste kvælstofsager fra Aarhus Universitet.

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
04-02-2020 08:17
Meldingen fra Aarhus Universitet om, at år 1900 alligevel ikke duer som referenceår, får sammen med den seneste sag om fejlberegning af kvælstofudledningen i 30 år en samlet blå blok til at kalde både miljøministeren og fødevareministeren i åbent samråd.

Ordførere fra fire partier i blå blok i Miljø- og Fødevareudvalget i Folketinget ønsker nu at se både miljøminister Lea Wermelin (S) og fødevareminister Mogens Jensen (S) i et åbent samråd.

Som så mange gange før gennem de seneste ti år, hvor arbejdet med vandplanerne har stået på, er det udledningen af kvælstof til vandmiljøet, der er enten direkte eller indirekte årsag til indkaldelsen.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Mindst 10 år fra laboratoriefremstillet mælk

Meget tyder på, at der er et stort marked for mælk produceret uden køer. Der går dog mindst 10 år, før det kan laves, vurderer seniorforsker.

Naturlighed eller laboratoriekød?

Flere firmaer er allerede i stand til at fremstille kød i et laboratorium. Succesen kommer dog i høj grad til at afhænge af, hvilken historie forbrugerne vil have, og om man kan finde en erstatning for det kalveserum, der i dag er nødvendig for at lave kunstigt kød.

Mulighed for tilskud til slagtesvinestalde

Har du byggeplaner, kan du få tilskud til nye slagtesvinestalde i 2020. Der er afsat 85 mio. kroner til modernisering af nye stalde, og ifølge Seges Svineproduktion, så rækker puljen til etablering af op til 90.000 stipladser.

Tjener ekstra penge på løntørring med to mobiltørrerier

Landmand fra Langeland reddede 160 hektar hvede i en våd høst med et Turbodan-mobiltørreri, som tørrede kornet ned fra 30 procent vand. Senere har han anskaffet et tørreri mere af samme type.

Maskinstationerne kører for fuld kraft på trods af coronavirus

Der er nogle brancher, hvor arbejdet fortsætter stort set som normalt trods coronavirus. På maskinstationerne oplever de ikke at være bremset - tværtimod. Arbejdsopgaverne er mange, og der bliver arbejdet hårdt.

- Vores medarbejdere er heldigvis virkelig gået til den

Til trods for aflysninger af en lang række kurser og arrangementer, så kører rådgivningen på Sjælland videre så normalt som muligt også i de næste måneder, siger Torben Hansen, formand for VKST og Gefion.

Sådan får du solceller på marken

Der er rift om de arealer, som kommunerne udpeger til solcelleanlæg. Men der er flere måder at få sit projekt frem i køen, vurderer solcelle-rådgiver.
Side 1 af 1814 (36276 artikler)Prev1234567181218131814Next