Ukuelige minkavlere har ni liv: Dansk iværksætterånd lever

Asger Christensen

Af Asger Christensen, Medlem af Europa-Parlamentet, Venstre

Minkerhvervet har så sandelig været meget igennem den seneste tid. 

Den udemokratiske mink-massakre og venstrefløjens forsøg på at nedlægge pelsindustrien taler for sig selv. 

Trods massiv modstand vælger flere danske minkavlere at starte det erhverv, de brænder for, op igen. Det har jeg kæmpestor respekt for.

De danske minkavlere er et glimrende eksempel på den iværksætterkraft, vi har i Danmark. 

Det er folk, der tør satse på deres ideer og passion. Og bare for at gøre det helt klart: Det er mennesker, der har mistet deres livsværk, og som takker »nej« til en betydelig erstatning, fordi de brænder for erhvervet. Den slags ildsjæle er helt afgørende for dansk erhvervsliv.

Derfor er det vigtigt, at vi som politikere sørger for at sikre gode vilkår for iværksætteriet. Det er nemlig ikke risikofrit, at satse hele butikken og kaste sig ud på dybt vand. 

Hvis ikke vi sikrer, at Danmark er et attraktivt land for iværksættere og små og mellemstore virksomheder, risikerer vi at miste både arbejdspladser og værdifuld innovation til udlandet. For jeg kan love for, at dygtige iværksættere er eftertragtede i hele EU og i resten af verden.

Danmark er fyldt med ildsjæle som minkavlerne, der heldigvis ikke lader sig kue af udfordringer på deres vej. Men det er helt afgørende, at vi sikrer, der er så få af de udfordringer som muligt. 
 

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Læs også