Debat: Lad os fylde indkøbskurven med danskproducerede æbler
De danske æbleavlere er motiverede for at løfte deres ansvar i klimakampen. Derfor er det ærgerligt, at deres frugter ikke bliver prioriteret, når de er i sæson.

Det er ærgerligt, at der importeres så mange æbler, når vi i disse måneder har adgang til så mange æbler, som er dyrket lokalt og bæredygtigt, mener direktøren for Dansk Gartneri. Arkivfoto: Camilla Bønløkke
Af Peter Larsen-Ledet, administrerende direktør for Dansk Gartneri
Efteråret er over os, og det bugner med æbler på de danske æbletræer. Det burde derfor være en tid, hvor det er nemt at følge klimarådets anbefalinger: »Spis lokale råvarer, der er i sæson«.
Men når den danske forbruger tager ned i sin lokale dagligvarebutik, møder de et stort udvalg af både udenlandsk og dansk frugt. Det store udvalg er indbydende og næsten i overflod.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her