bannerPos

Er det svindel forklædt som forskning?

Hvordan kan Folketingets partier fortsat tillade sig, at omtale landbruget som forurener med fosfor og kvælstof? spørger læserbrevsskribenten. Foto: Colourbox

AF: DEBATINDLÆG

31-03-2020 12:46

Af : Landmand Martin Pinholt, Fjelsøvej 52, 9620 Aalestrup

Alle kender Britta Nielsen og hendes ombytning af kontooplysninger. Men hvem kender den lille gruppe af miljøforskere og embedsmænd, der siden 1990 har omgået sandheden og måske direkte har svindlet med opgørelser og anbefalinger. Det drejer sig om de personer, som har haft ansvaret for de årlige opgørelser af tilførte næringsstoffer til kystvandet (Novana).

Ifølge en kronik i Grovvarenyt af Bjarne Brønserud har »Aarhus Universitet i februar i år nedvurderet landbrugets årlige tab af kvælstof for perioden 2006-2018 svarende til det anslåede reduktionspotentiale for 400.000 hektar efterafgrøde. Et krav som derfor kan sløjfes, og det ville kunne give landbruget og samfundet en merindkomst på mindst en milliard kr. årligt«. Også landbrugets tab af fosfor er markant nedvurderet ifølge Bjarne Brønserud.

Hvordan kan Folketingets partier fortsat tillade sig at omtale landbruget som forurener med fosfor og kvælstof?

De reelle opgørelser og måleresultater ligger langt under EU's grænseværdier og har gjort det i mere end 30 år. Alle de politiske indgreb overfor landbruget har således været baseret på falske forudsætninger.

I mit eget landbrug løber regningen for de miljømæssige produktionsbegrænsningerne op i 15–20 millioner kroner. Det er en økonomisk byrde for min bedrift og mit kvæghold, som kun kan håndteres gennem en stærkt forøget pengeinstitutgæld. Men det er en uholdbar situation for den kommende generation, og der burde ydes erstatning fra staten, som ved tvang har ødelagt en rentabel produktion!

De hjemløse må se langt efter Britta Nielsens overførte midler, men hun tilstod dog og blev dømt til fængsel. Hvad med de ansvarlige for de usande Novanaopgørelser? Bliver de stillet til ansvar? Hvilken sikkerhed har vi for, at der er ryddet helt op i dette forsker- og embedsmandsmorads?

Mine egne organisationer må nu træde i karakter og få gjort noget ved det. 

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

BL vil se kommunernes vandløbsarbejde efter i sømmene

Bæredygtigt Landbrug har anmodet samtlige kommuner om at blive optaget som høringspart forud for de kommunale vandløbs-indsatser.

Mange landmænd har en mere bæredygtig virksomhed, end de tror

Ifølge Patriotisk Selskab kan en RISE-analyse give landmændene et overblik over, hvor bæredygtig deres virksomhed faktisk er.

Kubota lancerer tre nye traktorer

I onsdags lancerede japanske Kubota tre nye traktorer i M6002-serien, der kommer på det danske marked sidst på året.

Nu er det sidste chance for tilskud til nybyg og tilbyg

Ansøgningsrunden for modernisering af kvægstalde er ved at nå sin afslutning. Derfor er det sidste udkald for dem, der gerne vil bygge nyt eller bygge til.

- Projekterne skal kunne hænge sammen både med og uden tilskud

Mælkeproducent Anders Iversen Mosdal, Himmerland, har flere gange indsendt en ansøgning med håbet om at få del i puljen om støtte via Landdistriktsprogrammet. I sommer fik han udbetalt tilskudskroner for en udvidelse på 139 sengepladser og et vandrensningsanlæg.

Arbejdssikkerhed afgørende for rekruttering i landbruget

Hvis man skal kunne tiltrække flere unge til svineproduktionen, er det af afgørende betydning, at arbejdssikkerheden kommer i større fokus, skriver Tina Søndergaard Kristensen, der er bygningsrådgiver med fokus på svinestalde hos Byggeriteknik i dette indlæg.

Nye Weidemann-læssere

Nye opdaterede læssere fra Weidemann, blandt andet en Hoftrac 1390 konventionel hjullæsser og en Weidemann T4512 teleskoplæsser.

Yara lancerer ny YaraMila 21-3-10 med mangan

Yara lancerer nu en nyudviklet udgave af deres velkendte YaraMila 21-3-10, der indeholder mangan. Den nye gødning supplerer den meget velkendte YaraMila 21-3-10 og er et bidrag til de klassiske manganløsninger på markedet. Promangan gødningen distribueres gennem DLG, der har store forventninger til den nye gødning.
Side 1 af 1948 (38957 artikler)Prev1234567194619471948Next