bannerPos

Er det svindel forklædt som forskning?

Hvordan kan Folketingets partier fortsat tillade sig, at omtale landbruget som forurener med fosfor og kvælstof? spørger læserbrevsskribenten. Foto: Colourbox

AF: DEBATINDLÆG

31-03-2020 12:46

Af : Landmand Martin Pinholt, Fjelsøvej 52, 9620 Aalestrup

Alle kender Britta Nielsen og hendes ombytning af kontooplysninger. Men hvem kender den lille gruppe af miljøforskere og embedsmænd, der siden 1990 har omgået sandheden og måske direkte har svindlet med opgørelser og anbefalinger. Det drejer sig om de personer, som har haft ansvaret for de årlige opgørelser af tilførte næringsstoffer til kystvandet (Novana).

Ifølge en kronik i Grovvarenyt af Bjarne Brønserud har »Aarhus Universitet i februar i år nedvurderet landbrugets årlige tab af kvælstof for perioden 2006-2018 svarende til det anslåede reduktionspotentiale for 400.000 hektar efterafgrøde. Et krav som derfor kan sløjfes, og det ville kunne give landbruget og samfundet en merindkomst på mindst en milliard kr. årligt«. Også landbrugets tab af fosfor er markant nedvurderet ifølge Bjarne Brønserud.

Hvordan kan Folketingets partier fortsat tillade sig at omtale landbruget som forurener med fosfor og kvælstof?

De reelle opgørelser og måleresultater ligger langt under EU's grænseværdier og har gjort det i mere end 30 år. Alle de politiske indgreb overfor landbruget har således været baseret på falske forudsætninger.

I mit eget landbrug løber regningen for de miljømæssige produktionsbegrænsningerne op i 15–20 millioner kroner. Det er en økonomisk byrde for min bedrift og mit kvæghold, som kun kan håndteres gennem en stærkt forøget pengeinstitutgæld. Men det er en uholdbar situation for den kommende generation, og der burde ydes erstatning fra staten, som ved tvang har ødelagt en rentabel produktion!

De hjemløse må se langt efter Britta Nielsens overførte midler, men hun tilstod dog og blev dømt til fængsel. Hvad med de ansvarlige for de usande Novanaopgørelser? Bliver de stillet til ansvar? Hvilken sikkerhed har vi for, at der er ryddet helt op i dette forsker- og embedsmandsmorads?

Mine egne organisationer må nu træde i karakter og få gjort noget ved det. 

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37032 artikler)Prev1234567185018511852Next