bannerPos

Ministeren bruger stadig mørkelygten

Trods sit mangeårige medlemskab af Venstre vil Ulrik Lunden ikke lægge marker eller halmballer til plakater, hvis partikollegerne støtter »den nuværende Ellemann-linje«.

Debatindlæg

11-04-2019 08:48
Ministeren må ikke sanktionere landbruget for ikke at leve op til krav, der er baseret på forkerte præmisser.

Af landmand Ulrik Lunden, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Store Bouet, Asaa

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen blander nu oppositionen ind i sin harme over, at landbruget ikke har leveret på de kollektive virkemidler. Han vil åbenbart have det til at lyde, som om det var af frygt for oppositionens gøren og laden, at han bandede. Bortforklaringer hjælper ikke, hr. Minister.

Ministeren skulle hellere forholde sig til det faglige grundlag. Ministeren må nemlig ikke sanktionere landbruget for ikke at leve op til krav, der er baseret på forkerte præmisser. Landbruget reguleres på baggrund af 50.000 tons kvælstof mere end erhvervet har haft mulighed for at bruge.

Det er den virkelige skandale hr. Ellemann. Det er den sandhed, du bevidst undertrykker. Det er på den baggrund, du udstiller landbrugserhvervet, som værende ikke ordholdende.

Billige grønne points

Det er ikke i orden, når en minister bruger mørkelygten, og lader sig rive med af en ufaglig folkestemning for ikke at komme i »bad standing« hos det grønne vælgersegment. Det vidner om en minister, der i langt højere grad er interesseret i at score billige grønne points end en faglig korrekt regulering af det erhverv, han selv er minister for.

Det bliver efterhånden spændende at se, hvor dine jyske partikollegaer kan opsætte valgplakater her i det jyske. Trods mit mangeårige medlemskab af Venstre, kan jeg sige, at kandidater, der støtter den nuværende Ellemann-linje, ikke får plakater på mine marker.

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Interesse for ny uddannelse til produktionsleder

Der er god interesse for den nye uddannelse ”Produktionsleder+” som Grindsted Landbrugsskole udbyder i samarbejde med Sagro.

Lille israelsk foderblander med stor kapacitet

Israelske RMH er klar med en ny selvkørende foderblander, der trods sine beskedne 14 kubikmeter kan læsse, blande og udfodre 56 kubikmeter i timen.

Næstformand i L&F inviterer kontroversiel veganer ind i sin svinestald

Manden bag flere ulovlige indtrængninger i svinestalde, Henrik Vindfeldt, stifter af Veganerpartiet, er blevet inviteret på besøg i stalden hjemme hos Landbrug & Fødevarers næstformand, Asger Krogsgaard.

Afgørelse om sprøjteforbud i Beder skal en tur i retten

Landbrug & Fødevarer har som ventet taget næste skridt i sagen om Aarhus Kommunes sprøjteforbud i Beder. Organisationen indbringer nu Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse, der stadfæstede forbuddet, for retten.

Maskinhandler: - Det er købers marked

Hos Kragmann A/S kan man lige nu finansiere sit maskinkøb til en negativ rente på 0,48 procent p.a. Ifølge maskinhandleren er markedet også på andre parametre attraktivt lige nu, hvis man skal have maskinparken opdateret.
Side 1 af 1568 (31357 artikler)Prev1234567156615671568Next