Hvor meget livsglæde er der egentlig i bælgfrugter? Åbenbart ikke det helt vilde
Måske finder langt de fleste danskere simpelthen livsglæde og værdi i at spise, som de gør. Måske har de ikke brug for at blande ærtemel i bollerne.

I DANSK LANDBRUG producerer planteavlere og husdyrproducenter dét, som forbrugerne gerne vil have. Blandt andet kød og bælgfrugter. Men det kniber med, at danskerne, som de er flest, finder bønner, linser og kikærter appetitlige. Kød fylder derimod cirka 130 gram om dagen i den enkeltes samlede kost, mens statens kostråd er 50 gram kød dagligt. Samme stat anbefaler os at spise den dobbelte mængde bælgfrugter – altså 100 gram – om dagen.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her