EN AF DE største bedrifter i menneskeheden er stigningen i fødevareproduktionen. Fra cirka år 1900 til 2000 blev den globale landmands årlige høst seksdoblet. Indregnes befolkningstilvæksten i perioden, var der adgang til 50 procent mere mad i år 2000 sammenlignet med i år 1900, vurderede Norman Borlaug, agronom og tidligere vinder af Nobels Fredspris, før sin død i 2009. Den positive udvikling kan man ikke mindst takke innovative bønder og en teknologisk udvikling i alle følgeerhvervene for. Ud

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen

Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.

Allerede abonnent? Log ind her

Få ubegrænset adgang med abonnement