En uge i optimismens tegn

I ET TANKEVÆKKENDE debatindlæg i Jyllands-Posten kigger fremtidsforskerne Marianne Levinsen og Jesper Bo Jensen ind i det nye årti. Og det er ikke nødvendigvis munter læsning. De vurderer, at det nye årti bliver herligt for alle dem, der gerne vil være lidt bedre end alle andre. Og at vi her i 2020'erne skal en tur i klimagyngen og opleve økonomiske op- og nedture. Oveni vil de såkaldt højtuddannede anvende klimasamvittigheden på alle andre. Velbekomme.

DET KAN GODT være, det er sådan, det går. Et stykke hen ad vejen. Men lad ikke det gode humør ødelægge af dem, der vil tvinge en bestemt samfundsorden igennem. At lade alt i tilværelsen – fra madvalg, partnervalg, boligvalg, vennevalg, bilvalg over rejsevalg og andre af tilværelsens valg – være politiske valg er kvalmende. Synes vi. Men valget, det står en frit for. Og så længe, det er sådan, er det fint.

I DEN KOMMENDE uge er der frit valg på alle hylder. Og masser af optimisme at hente. Er man på udkig efter en ny maskine, kan man lægge vejen forbi Vejle og Maskinhandler Indkøbsringen. Og er det den seneste planteviden, man jagter, er Plantekongressen i Herning naturligvis stedet. Og så er der selvfølgelig den store husdyrmesse i Fredericia, NutriFair 2020, som vi giver en stor omtale i dagens avis. Her bobler det af optimisme i et landbrug og følgeerhverv, der langt om længe har fået tiltrængt økonomisk vind i sejlene.

DET ER SÅLEDES en rigtig god uge, vi kan se frem til. En uge, der bugner af tilbud for den maskininteresserede. For planteavlerne og for husdyrproducenterne. Måske kan man nå det hele. Og tanke fornyet optimisme på sin vej rundt i hovedlandet.

DET KAN SÅLEDES godt være, det øsregner hele tiden. Og at det er mørkt fra morgen til aften i denne tid. Men foråret venter nu alligevel på os alle om ganske få uger. Og hvorfor ikke tage ja-hatten på og se de muligheder, der viser sig for alle os, der beskæftiger sig med fødevareerhvervet i Danmark. LAD OS INDLEDE ugen i optimismens tegn. Og lad os tro på, at selvom fremtidsforskerne spår bump på vejen i det nye årti, så er der alligevel masser at glædes over, hvis man vil. Mulighederne ligger ligefor – lige nu. Prøv bare at tjekke det ud hos MI, til Plantekongressen og på NutriFair. I godt selskab med dine kolleger. Det er faktisk ikke så tosset endda, vil vi mene.   

Læs også