bannerPos

Grøn generation skruer op for energien

Fra 2015-2018 har de unge mellem 16 og 24 år i udbredt grad fravalgt cyklen og kollektiv trafik, mens brugen af personbiler er steget

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
12-02-2020 21:00

KLIMADEBATTEN BULDRER DERUDAF. Landbruget er ofte i skudlinjen, og hvis man følger debatten, kan man meget nemt få det indtryk, at det er de hippe, grønne og unge i byerne versus de fodslæbene gamle på landet. Det er de unge, der vil forandre verden. Dem som har flyskræk, klimaskam og kødfri dage 24/7. Mens de gamle – ikke mindst bønderne ude på bøhlandet ikke tager klimaansvar for en skid, og lader deres køer prutte og bøvse i en uendelighed. Til skade for klimaet.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Dataoverførsel for blandede maskinparker

I dag skal landmænd indsamle store mængder data for at administrere deres bedrifter samt for at opfylde kravene om dokumentation. Med ISOXML-standarden er det muligt at overføre markdata fra maskinens skærm fra populære producenter til John Deere Operations Center. På baggrund heraf kan John Deere understøtte kunder, der arbejder med maskinparker fra forskellige leverandører.

- Smågrisemarkedet er stabilt og i balance

Nord-West noteringen forbliver i denne uge uændret på 39,00 euro. Samme melding gælder noteringen for 8-kilos grise, der ligeledes er uændret på 25,40 euro

Semler Agro får ny afdelingsleder på sjællandsk hovedcenter

Danmarks største maskinhandel, Semler Agro, har fundet sin nye afdelingsleder i filialen i Næstved. Ny mand i spidsen i Næstved er 45-årige Jesper Ulrik Skallergård, der kommer med mere end 11 års ledelseserfaring fra N.C. Nielsen A/S.

Farven er skiftet fra gul til rød

Egentlig har det ikke så meget at betyde, om den hedder New Holland eller Case. Det primære i valget af anden mejetærsker har været at holde fast i den velkendte service, lyder det fra Poul Martin Mortensen og sønnen Palle Mortensen, der mistede deres mejetærsker til flammerne sidste lørdag.

Mejetærskeren udbrændte på få minutter

Der gik omkring et minut, fra Palle Mortensen opdagede, at der kom hvid røg op af den mejetærsker, hans far og søn sad i, til røgen havde udviklet sig til flammer. Heldigvis kom ingen noget til.
Side 1 af 1892 (37838 artikler)Prev1234567189018911892Next