bannerPos

Psykisk vold mod landmandsfamilier

Politikerne har et kæmpe ansvar for at værne landets borgere mod voldelig aktivisme, hvad enten denne vold er fysisk eller psykisk

Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
08-10-2019 21:00

DET ER ET sundhedstegn, når ungdommen i et samfund gør oprør mod det etablerede system. Når de unge rusker op og gør opmærksom på ting i samfundet, der kan ændres. Uden ungdomsoprør så verden anderledes ud. Og det var næppe til det bedre. Men den aktivisme, der »praktiseres« i disse måneder rettet mod lovlige, danske, familieejede landbrug er ikke alene usympatisk. Den er i sit væsen psykisk vold mod landmandsfamilier. I første omgang dem, det går ud over. I anden fase rammes et helt erhverv. For hvem er det, der næste gang har aktivister gående ulovligt i stalde og på ejendomme? Ingen ved det. Og derfor er er dyreaktivisterne helt ude på et overdrev, hvor de udøver psykisk vold mod deres medborgere i landbruget. Og det må politikerne gribe ind overfor.    

FOR AT BEKÆMPE psykisk vold stemte alle Folketingets partier ja til at kriminalisere psykisk vold på lige fod med fysisk vold den 1. april 2019. Psykisk vold er nu kriminaliseret i straffelovens §243. For at betegne psykisk vold som strafbart skal der være tale om, at nogen bliver udsat for gentagne groft nedværdigende, forulempende eller krænkende adfærd – i en nær relation. Man kan ikke sige, at aktivister er i en nær relation til husdyrproducenter. Men politikerne bør inkludere den horrible aktivistadfærd, som rammer landbruget, i lovgivningen. Hvis de mener noget med loven.

DEN SOCIALFAGLIGE DEFINITION af psykisk vold lyder ifølge organisationen Lev uden Vold: »Psykisk vold i nære relationer er gentagne handlinger, som nedgør, ydmyger, krænker, manipulerer, truer eller isolerer. Handlingerne kan ske i affekt eller være planlagte og have til formål at kontrollere eller begrænse den voldsudsattes livsudfoldelse«. DEN DYREAKTIVISME, SOM netop nu udspiller sig i Danmark, har netop til formål at begrænse den voldsudsattes livsudfoldelse. Og lur os, om ikke der netop i dag, dagen efter Greenpeaces ulovlige og krænkende aktion hos familien Kjær Knudsen på Sjælland, sidder andre landmandsfamilier og tænker: Hvornår mon aktivisterne trænger ind på vores gård? Har vi ret heri, gør Greenpeace og lignende aktivister sig skyldige i noget, der på flere punkter lever op til definitionen på psykisk vold. Meget tyder på, at aktivisme blomstrer i disse år. Politikerne har et kæmpe ansvar for at værne landets borgere mod voldelig aktivisme, hvad enten denne vold er fysisk eller psykisk.

Robot gør dyrkning af roer rentabel

Firmaet Farmdroid har med deres markrobot FD20 skabt mulighed for blandt andet at dyrke økologiske roer, da robotten både sår og renholder marker på op til 20 hektar.

Vi står enestående stærkt

Mens eksempelvis tyske landmænd samles i dyb frustration til demonstrationer, fordi de ikke kan finde nogen venner, står vi i Danmark enestående stærkt, lød det fra formanden for Landbrug & Fødevarer på svineproducenternes årsmøde i går.

Tyske landmænd sendte fælles opråb til nationen

Tusindvis af landmænd fik politikerne i tale under landsdækkende traktordemonstrationer i går. Effektivt Landbrug var med, da landmændene i Slesvig-Holsten afviklede deres arrangement i Rendsborg.

Debatten på svinekongressen er uskøn

Der er for meget negativitet i debatten på svinekongressen. Tag nu ja-hatten på, lød opfordringen fra svineproducenten Jonas Würtz under debatten.

Harsk kritik regnede over formand på grund af tabt millionretssag

Formand Erik Larsen for Seges Svineproduktion fik hårde ord med på vejen fra henholdsvis formanden og næstformanden fra Danske Svineproducenter. Blandt andet på grund af hele balladen om DanBred og Danish Genetics samt den tabte retssag mod Ulrik Lundgaard fra Solvang Svineavl, som blev tilkendt syv millioner kroner.

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.
Side 1 af 1667 (33325 artikler)Prev1234567166516661667Next