Selvom grillen endnu ikke er fundet frem i store dele af Europa, er efterspørgslen på grisekød fortsat stabil. Blandt andet derfor stiger noterngen hos Danish Crown, hvor slagtesvinenoteringen i næste uge stiger til 13,80 kr. pr. kig, mens sonoteringen også stiger med 20 øre pr. kg til 9.90 kr.

Hos Danish Crown beretter SVP Industry Sales, Per Fischer Larsen om et marked, der venter på varme aftener og højere temperaturer.

- Alle venter på, at temperaturerne når over 25 grader i Mellemeuropa og indbyder til at sidde på terrassen om aftenen. Det skubber altid til efterspørgslen på grisekød, siger han.

Ujævnheder i markedet

Helligdagene i maj måned skaber dog ujævnheder i markedet, og det har gjort det vanskeligt at skabe stabilitet i salget. Alligevel er det lykkedes Danish Crown at hæve priserne en smule, forklarer Per Fischer Larsen. Kunderne forsøger nemlig at være på forkant, når grillsæsonen for alvor sætter ind.

Salget af klassiske grillstykker som nakkekoteletter, kamme og bove holder sig stabilt, og især Storbritannien trækker godt i bacon og brystflæsk. Eksportmarkederne bidrager også til efterspørgslen, og der spores bevægelse i markedet for delstykker, som ellers har været præget af ubalancer på grund af de mange fridage.

- Vi har stor interesse fra vores kunder, men alle afventer, om priserne stiger yderligere, når grillsæsonen for alvor begynder. Derfor foregår handlen lige nu med meget kort horisont, konstaterer han.

Finans