Markedet for okse- og kalvekød i Europa er præget af høje og stabile priser, drevet især af stor efterspørgsel fra Sydeuropa. Ifølge Danish Crown Beef er der fortsat ubalance mellem udbud og efterspørgsel, hvilket skubber priserne op.

- Vi sætter fortsat priserne op, for udbud og efterspørgsel har ikke fundet balancen endnu. Rygprodukterne er stærkt efterspurgt i Sydeuropa fra både vores danske og tyske anlæg, og generelt er der en forståelse for, at priserne går opad. Det gælder også på kalvekødet, hvor vi dog møder partier i markedet til lavere priser, men der er vi godt hjulpet af et stærkt brand i Dansk Kalv, som gør, at kunderne vælger os til i bl.a. Grækenland, siger Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef i den ugentlige beretning.

I Danmark er der fortsat pæn aktivitet i salget til detailhandlen, foodservice og slagterbetjente butikker, selvom enkelte produkter sælger mindre som følge af prisniveauet.

- Det gode vejr skal være med til at motivere salget i Danmark, for vi kan se nogle tegn på, at enkelte produkter ikke sælges på samme niveau grundet priserne. Generelt har vi dog pæne ordrer fra detailhandlen, som ligger på et stabilt niveau, og det er også forventningen på den kortere bane. Så det er primært enkelte produkter vi skal være opmærksomme på at flytte de rigtige steder hen, lyder det videre fra Henning Sønnichsen.

Hos Danish Crown Beef har man i den forgangne uge slagtet på øget kapacitet for at nedbringe antallet af udsatte dyr. Det har givet en midlertidig lettelse, men en mindre mængde må fortsat skubbes til næste uge. Slagtningen fortsætter i højt tempo, og det er forventningen, at kapaciteten i næste uge vil bringe balancen tættere på.

Finans