Globalt forbrug af svinekød stiger – men ikke i Europa
OECD-FAO forudser en stigning i verdens samlede grisekødsforbrug frem mod 2034, men udviklingen er skævt fordelt mellem regionerne.

Der er udsigt til at mere svinekød havner på tallerkenen alt i alt i fremtiden, men bare ikke i Europa. Arkivfoto: Camilla Bønløkke
Verdens appetit på kød vokser, og det gælder også svinekød. Ifølge en ny prognose fra OECD-FAO forventes det globale forbrug af svinekød at stige med 5 procent frem mod 2034. Det fremgår af seneste udgave af Markedsnyt for grisekød fra Landbrug & Fødevarer.
Størst vækst ventes i Brasilien, Indonesien, Filippinerne, USA, Vietnam og især i Afrika, hvor en markant befolkningstilvækst vil drive efterspørgslen.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her