Det italienske agro- og fødevareerhverv har nået et historisk niveau: Mellem juni 2024 og maj 2025 passerede eksporten 70,7 milliarder euro – næsten en fordobling af de 37 milliarder euro i 2015. Det skriver European Food Agency.

Ifølge Edison Foundation, hvis analyse bygger på tal fra Istat, steg de samlede fødevareeksporter i årets første fem måneder med 5,6 procent i forhold til samme periode i 2024. Landbruget alene voksede med 9,4 procent til 4,4 milliarder euro, mens fødevare- og drikkevareindustrien nåede 25,7 milliarder euro – en stigning på 5 procent.

Tyskland (+12,6 procent), Spanien (+16,6 procent) og Polen (+17,1 procent) trak væksten i Europa, mens USA (+6,9 procent) og Tyrkiet (+11,3 procent) understøttede billedet af global efterspørgsel.

Udviklingen markerer også et strukturelt skifte: Hvor Italien i 2014 havde et underskud på 7,6 milliard euro i agri-food balancen, er der nu et overskud på over 1 milliard euro.

Finans