Tysk slagtesvinenotering stiger

Den tyske slagtesvinenotering stiger med syv cent til 2,00 euro pr. kg (14,90 kroner). Det skriver Danske Svineproducenter i sin ugentlige markedsberetning.

Situationen på det tyske slagtesvinemarked har ikke ændret sig i den seneste uge. Udbuddet af slagteklare grise er lavt og godt efterspurgt. Desuden fører den vedvarende varme til lavere daglig tilvækst, hvilket reducerer udbuddet yderligere. Som resultat heraf stiger de fleste europæiske grisenoteringer.

På grisebørsen hos den tyske producentforening ISN, som typisk er en god indikator for den videre prisudvikling i Tyskland, fortsætter den prispositive tendens ligeledes. I fredags blev der solgt fire partier til 2,06 euro (ca. 15,35 kroner) pr. kg, i tirsdags otte partier til 2,11 euro (ca. 15,72 kroner) pr. kg i gennemsnit.

- Det er lidt mystisk og tankevækkende, at de store tyske slagterier krævede en markant nedjustering af den tyske slagtesvinenotering og kun betalte huspriser på 1,75 euro (ca. 13,04 kroner) pr. kg for tre uger siden, skriver Danske Slagtesvineproducenter i sin markedsberetning.

Læs også