Tysk smågrisenotering rokker sig ikke

VEZG-smågrisenoteringen ligger stabilt på 84,50 euro.

Den generelle situation har ikke ændret sig på smågrisemarkedet, og derfor fortsætter den tyske smågrisenotering VEZG uændret på 84,50 euro, fremgår det af en nyhed fra Danske Svineproducenter.

For 8-kilos grise er VEZG-noteringen også uændret 52,40 euro.

Situationen er fortsat den, at udbuddet er lille, og slagtesvineproducenternes efterspørgsel er stor. Frie smågrisepartier kan således fortsat afsættes uden problemer og med høje tillæg, påpeger Danske Svineproducenter, der tilføjer, at specielt i Polen er efterspørgslen efter smågrise stor.

- Den polske slagtesvinenotering er steget til 18,75 kroner pr. kg i de seneste uger. Desuden er foderomkostningerne i Polen lavere end i andre EU-lande på grund af kornimport fra Ukraine, fremgår det.

Tyske slagtesvineproducenter er stadigvæk parat til at betale høje tillæg, men ikke længere de ekstremt høje tillæg, som nogle smågriseproducenter kræver, lyder analysen fra nogle tyske omsættere, mens andre omsættere ikke kan konstatere, at markedssituationen er på vej mod normalisering.

- Prisstigninger på smågrisemarkedet er p.t. usandsynlige uden prispositive impulser fra det tyske slagtesvinemarked, skriver Danske Svineproducenter.

Læs også