Danish Crowns svinenotering står stille

Trods et lavt udbud er markedet for fersk grisekød i Europa ikke i en position, hvor priserne flytter sig markant frem eller tilbage.

Således fastholder Danish Crown slagtesvinenoteringen på 13,80 kroner. Noteringen for søer er ligeledes uændret. Det skriver Danish Crown i virksomhedens ugentlige markedsberetning torsdag.

- Vi er i et todelt marked, hvor den ferske afsætning i Europa løber på et fint niveau, mens vores eksport ud af Europa er træg. De større markeder er dog afvisende over for prisstigninger, fordi forbrugerne er tilbageholdende, men vi finder nogle fornuftige lommer i markedet, hvor vi har et godt salg, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

- Der er dog ikke tvivl om, at væsentlige prisstigninger i det nuværende marked er vanskelige at presse igennem, tilføjer han.

Sommervejret trækker op

De klassiske grilludskæringer finder fin afsætning i det gode sommervejr, mens de øvrige varer især til eksportmarkederne oplever mere træg efterspørgsel. Det går især ud over de mest almindelige Asien-varer.

- Vi bliver mødt af meget lave priser på verdensmarkedet, fordi store lande uden for Europa holder lavere noteringer, indleder Mads Stougaard og tilføjer:

- Det betyder ikke, at vi ikke har kunder til vores varer, men vi prioriterer at holde så meget som muligt fersk i Europa og fokuserer vores eksport på de varer, der efterspørges svagt på det europæiske kontinent.

Forventer at indhente slagtninger

Ifølge slagterivirksomheden blev tilmeldingen til indeværende uge en smule lavere i prognosen, og med den slagtekapacitet, der har været til rådighed, betyder det, at der ved ugens udgang som forventet er slagtet op.

Tilmeldingen til næste uge forventes at være samme niveau, og derfor vil der igen være slagtet op ved ugens udgang.

For søernes vedkommende er der stort set slagtet op ved ugens udgang, og med den forventede tilmelding til næste uge vil der igen blive slagtet op.

Læs også