Det europæiske marked for okse- og kalvekød er præget af den klassiske afmatning, der sætter ind, når industriferien for alvor får tag i Europa. Det skriver Danish Crown Beef i sit ugentlige markedsnyt. Her fremgår det, at man i uge 29 fastholder kreaturnoteringen i alle kategorier på det nuværende niveau.

- Det er et helt klassisk billede, at mængderne falder, fordi industrivirksomhederne i Europa sætter kapaciteten ned i ferieperioden. Samtidig bærer det danske marked præg af, at folk tager på ferie udenfor landets grænser, og det sætter sig helt naturligt i afsætningen til både detail og foodservice. Juli er traditionelt en vanskelig måned, og det er ikke anderledes i år, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Det er ikke kun i Danmark, men bredt set i Europa, at kadencen sættes ned i juli. Turistsæsonen holder dog fortsat god gang i salget af dyrere udskæringer til Sydeuropa.

- Vi har en uforandret tilfredsstillende eksport til Sydeuropa, men det er på nogle specifikke udskæringer, som hjembringer en flot pris. Det er selvfølgelig positivt, men det ændrer ikke på, at de nuværende uger er en mat periode på markedet for okse- og kalvekød, siger Henning Sønnichsen.

Finans