Skifte i markedet: Kreaturnotering sænkes med 50 øre

Markedet for okse- og kalvekød skal finde tilbage til en hverdag efter industriferien er ovre. Det betyder, at mønstrene i markedet ændrer sig en smule. Salget til den danske detailhandel er fornuftigt, mens salget til Foodservice oplever et større skifte, skriver Danish Crown Beef i en markedsberetning ovenpå meldingen om, at kreaturnoteringen fra uge 33 sænkes med 50 øre i alle kategorier.

- Foodservice-salget skifter fra at fokusere på festivaler, sommerlande og cafeer til kantiner, skoler og storkøkkener, mens forbrugerne i detailhandlen skal finde tilbage til hverdagsretterne efter ferien. Det betyder også, at aktiviteten på bl.a. kampagner er sat en smule ned, indtil folk for alvor er tilbage i hverdagsmodus, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Til landende udenfor Danmark er der en rimelig fornuftig afsætning af de dyrere udskæringer til Spanien og Italien, men aktiviteten på Balkan og i særdeleshed Grækenland er pæn.

- Det er et helt klassisk skifte i uge 32, men det er ikke bare et knips med fingrene, så aktiviteten sætter sig lige en smule, når nye mønstre skal findes. Det hele skal lige finde sit leje, og der handler det om at være vågen og navigere efter de signaler, vi får i dialogen med kunderne, siger Henning Sønnichsen.

Der er slagtet som forventet den foregående uge på Danish Crown Beefs slagterier i Holsted og Aalborg.

Den kommende uge slagtes der normalt på begge danske slagterier, lyder meldingen.

Læs også