Svinenotering bryder flere måneders stilstand med fald

Efter i 17 uger at have stået stille falder Danish Crowns svinenotering med 30 øre. Faldet kommer dagen efter, slagteriet har annonceret en storstilet spareplan.

Danish Crowns svinenotering tager efter flere måneder med stilstand nu et fald på 30 øre. Det fremgår af slagteriets ugentlige markedsnyt. Derved falder noteringen fra 13,8 til 13,5 kroner pr. kg svinekød.

Sonoteringen er fortsat uændret. Vi skal tilbage til april måned for at finde den uge, hvor noteringen sidst bevægede sig. Det nylige fald kommer dagen efter, at Danish Crown lancerede sin spareplan Horizon, hvor man vil finde besparelser for minimum 1,5 milliarder kroner i løbet af to år, fordi slagteriet er voldsomt presset på sin konkurrenceevne.

I sit markedsnyt begrunder Danish Crown den faldende notering med en afmatning i efterspørgslen på svinekød på det europæiske marked.

- Lige nu ser vi priserne sive på det meste af grise. Markedet er generelt afventende, og alle har blikket rettet mod, hvad der kommer til at ske, når forædlingsindustrien i Europa er tilbage for fuld kraft i løbet af de kommende to uger, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Det er først og fremmest priserne på delstykker, der sætter sig, men bove og andet kød til forarbejdning er ligeledes under pres, oplyser slagteriet.

- Når noteringen i Tyskland falder så drastisk, som det har været tilfældet med en nedgang på næsten halvanden krone (20 cent) i løbet af tre uger, så kan det ikke undgås, at det også sætter sig i kødpriserne i Europa, selv om vi gør alt, hvad vi kan for at holde priserne oppe, siger Mads Stougaard.

Læs også