Klassisk noteringsfald er udeblevet i Tyskland

Det europæiske marked for smågrise er stabilt i kraft af slagterinoteringerne i Europa, som ikke har taget det ellers traditionelle dyk i begyndelsen af januar. Det gør, at smågrise i puljen fortsat bliver solgt hurtigt, skriver SPF-Danmark.

- Vi er kommet ind i januar på et relativt højt prisniveau, og markedet kører uden omsætningsvanskeligheder. Vi mærker især en høj aktivitet på det polske marked, mens det tyske fortsat er stabilt qua udeblivelsen af de klassiske noteringsfald i januar. Derfor virker markedet mere robust, end det normalvis gør i en januarperiode. Der forventes en stigende efterspørgsel i de kommende måneder, hvor også italienerne plejer at stalde ind til turistsæsonen, siger Lars Bruun Andresen, der er salgschef i SPF-Danmark.

Demonstration i Tyskland, lave temperaturer og snestorm i Danmark har påvirket logistikken på det seneste.

- Det danske marked er præget af stabilitet i de danske griseringsaftaler, og den seneste periode har givet flere nye aftaler trods forskellene i markederne. Der drypper aftaler ind i kraft af smågriseproducenter, som gerne vil finde en dansk aftager, siger Lars Bruun Andresen.

Læs også