Uændret notering: Helligdagene har sænket udbuddet

Helt som forventet har påskens helligdage været med til at minimere udbuddet på det europæiske marked for okse- og kalvekød, og det giver både muligheder og begrænsninger for Danish Crown Beefs forretning med kunderne, lyder det i en markedsberetning.

- De manglende slagtedage har givet den forventede effekt, og det betyder, at et lavere udbud gør, at vi – primært på de sydeuropæiske markeder – arbejder med at hæve priserne ud mod kunderne. Det er i fuld gang, og kommer til at fortsætte den kommende periode over en bred kam, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef og fortsætter:

- Bagsiden af medaljen er i det her tilfælde, at vores råvaregrundlag til især de danske kunder bliver udfordret, fordi lagrene er små. Så vores fokus er, at vi sikrer råvarerne til kundernes behov, og det er et stort puslespil, som lige nu skal gå op.

På eksportmarkederne er der fortsat god efterspørgsel fra Italien og Spanien, mens Grækenland befinder sig i fasteperioden. Markedet for frosne varer udenfor Europa begynder at vise mere tegn på aktivitet.

Slagtningen er forløbet som forventet, men der vil fortsat være behov for at skubbe en pulje dyr som konsekvens af de manglende slagtedage omkring påske. Derfor øges kapaciteten på Danish Crown Beefs slagterier i kommende uge, men der vil dog være behov for at udsætte en pulje slagtedyr ved ugens udgang. Forventningen er, at puljen af udsatte dyr vil være slagtet op indenfor de kommende uger.

Læs også