Grøn politik, sort bundlinje: Fødevarepriser presses af regulering og udbudskrise
Politisk regulering og klimamål skubber til et presset landbrug – og forbrugerne betaler prisen.

Efterspørgslen vokser globalt, produktionsomkostningerne stiger, og den politiske fokus skaber flere lag af omkostningspres, skriver Jens Schjerning, cheføkonom i Agrocura, i analysen. Arkivfoto
Fødevarepriserne i Danmark har nået nye højder. En aktuel graf, kaldet »Fødevareinflation Danmark«, illustrerer prisudviklingen for fødevarer og ikke-alkoholiske drikkevarer fra år 2000 til 2025, og viser tydeligt, at fødevareinflationen ikke vil falde til ro.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her