Der tages luft ind på oksekødsmarkedet

Et faldende antal slagtninger er undervejs i både Danmark og Tyskland, men det er ikke entydigt godt for priserne på oksekød, lyder det fra Danish Crown.

Tilførslerne af dyr til slagtning er i denne uge faldende både i Danmark og Tyskland, og selvom det for nuværende hænger sammen med et lavere forbrug af især de dyre udskæringer, så er det ikke entydigt positivt.

Det skriver Danish Crown i en markedskommentar.

- Syd for grænsen er det noteringen, der gør, at slagtningerne falder, mens den danske tilførsel er typisk for årstiden. Det lægger mindre pres på de dyre udskæringer, men ud fra produktionsomkostningerne er det ikke positivt. Det gør, at færre kilo skal bære omkostningerne til slagtning og udbening, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Genåbning venter i det fjerne

Generelt er afsætningsbilledet uændret. Der er et godt samarbejde om kampagner med de danske kunder, mens afsætningen til Sydeuropa fortsat er presset af de omfattende nedlukninger. Der begynder dog at være spæde tegn på kunder, der gør sig klar til at samfundene genåbnes.

- Vi har fået ordrer fra kunder, som signalerer et håb om en genåbning omkring påske, men det er stadig for tidligt at sige, om det er en tendens. Indtil videre er forbruget stadig lavt – især på de dyre udskæringer. Vi holder fortsat fokus på at gribe alle de muligheder, der byder sig, og dyrke de alternativer vi har, siger Henning Sønnichsen.

Kreaturnoteringen for alle kategorier var også i denne uge uændrede, efter en uge, hvor der har været fint gang i knivene.

En god, stabil drift den foregående uge på Danish Crown Beefs slagterier betyder desuden, at der er slagtet som forventet, og at der dermed ikke var udsatte dyr til uge 5.
 
Tilmeldingen til uge 5 er normal for årstiden, og med den slagtekapacitet der er til rådighed, betyder det, at der ikke udsættes dyr til uge 6.

hka

 

Læs også