Positive vinde blæser videre på smågrisemarkedet

Det er så småt begyndt at blive en bedre forretning at producere smågrise. Således også i Tyskland, hvor Nord-West-noteringen i denne uge stiger til over 30 euro, mens også noteringen for 8-kilos grise stiger betydeligt. Og der er flere stigninger i vente.

Priserne på smågrise fortsætter den positive trend, der har været fremherskende siden årsskiftet. Foto: Christian Carus
Priserne på smågrise fortsætter den positive trend, der har været fremherskende siden årsskiftet. Foto: Christian Carus

Priserne på smågrise startede 2021 med at være i dybfryseren, men der er tegn på, at de positive vinde så småt er begyndt at blæse over det meste af Europa. I dag stiger den tyske Nord-West-notering med 2,50 euro til 30,50, mens noteringen for 8-kilos grise stiger med 1,80 euro til 19,90 euro.

Ifølge tyske omsættere reduceres udbudspuklen på det tyske slagtesvinemarked kontinuerligt, og markedssituationen – specielt i Nordtyskland - er ved at normalisere sig. Det skriver Dansie Svineproducenter i en markedskommentar.

Den gennemsnitlige slagtevægt er faldet med yderligere 0,30 kg til 99,1 kg i sidste uge. Derfor håber nogle tyske markedsinteressenter allerede på en stigning i den tyske slagtesvinenotering i denne eller næste uge.

Disse positive forventninger fører til yderligere prisstigninger på smågrisemarkedet. I Holland steg de fleste smågrisenoteringer med 1,50-2,00 euro i sidste uge, mens SPF-selskabet hævede den danske puljenotering (PRRS negativ) med 20 kroner i torsdags. 

Tyske omsættere beretter om, at slagtesvineproducenternes købsinteresse stiger, mens udbuddet på smågrisemarkedet falder. Af denne grund forventer man fortsat stigende smågrisepriser i de kommende uger.

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer således, at Nord-West noteringen i næste uge vil stige med yderligere to euro til 32,50 euro. Det svarer til 279 kroner inklusiv vægtregulering. Til sammenligning var noteringen ved årsskiftet på 23 euro. 

hka

Læs også

Efterspørgslen efter afgrøder skuffer fælt
Afvent (fortsat) salg af rapsfrø
Optimistisk marked er godt for oksenoteringen
Afgrøderne står fint i Europa
Gode eksporttal
Svinepriserne boomer igen i Kina