Svinenoteringen rammer nyt lavpunkt

Noteringen for slagtesvin hos Danish Crown falder i næste uge med 30 øre til 8,40 kroner, mens noteringen for søer falder med 50 øre til 5,20 kroner.

En kombination af et stort udbud og mangel på arbejdskraft i kødbranchen på tværs af Europa rammer lige nu priserne på fersk grisekød. Derfor vil noteringen for slagtesvin i næste uge være helt nede på 8,40 kroner – et fald på 30 øre. Det er det laveste niveau siden starten af 2019.

- Siden slutningen af august har der været usikkerhed i markedet, fordi ingen havde overblik over, hvor store mængder spansk kød, der ville komme til salg hen over efteråret. Nu viser det sig at være ret store mængder, og de spanske slagterier jagter ordrer over hele Europa. Samtidig bliver priserne på hele delstykker presset yderligere af, at der mangler arbejdskraft til udbening i særligt Tyskland og Spanien, hvilket holder udbuddet på et højt niveau, fortæller Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

Sonotering ned i 5,20 kroner

Også noteringen for søer falder, denne gang med en halv krone til 5,20 kroner.

Markedet for udbenede varer er fortsat relativt stabilt. Det samme gælder priserne på brystflæsk, kamme og bacon. Til gengæld er priserne på forender og skinker udfordret af et stort udbud.

- Vi ser faktisk en stigende aktivitet nu i mange lande, men udbuddet af kød er fulgt med op, så der er fortsat ubalance i markedet for delstykker. Spørgsmålet er, hvor lang tid der går, inden kapaciteten på udbening matcher udbuddet af delstykker, for det vil have en stabiliserende effekt, siger Kasper Lenbroch.

Til markederne udenfor Europa er der en jævn efterspørgsel fra Japan, mens salget Kina fortsat begrænser sig til de traditionelle Kina-varer.    

Læs også