Afghansk landbrug hårdt ramt

Produktionen af fødevarer i Afghanistan er massivt hæmmet, og har kastet landet ud i en uset krise, blandt andet på grund af reduceret lokal tilgængelighed af råvarer, skriver mediet All About Feed.

Afghanistan oplever en politisk krise, en af ​​de værste tørker nogensinde og Covid-19 pandemiske forstyrrelser, hvilket næsten har lagt alle fremskridt i de foregående år i ruiner.

I juni 2021 overtog Taliban kontrollen over Afghanistan. Siden da er landet dykket stadig dybere ned i en fuldgyldig krise. Mere end halvdelen af ​​Afghanistans befolkning (23 millioner mennesker) forventes at stå over for høje niveauer af akut fødevareusikkerhed fra november til marts, ifølge en nylig rapport fra FN's Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO) og Verdensfødevareprogrammet (WFP).

I de foregående år havde Afghanistan gjort usædvanlige fremskridt i udviklingen af ​​husdyrproteinproduktion. I 2017 beregnede ministeriet for landbrug og kunstvanding, at 700 millioner dollars (611 millioner euro) var blevet investeret i fjerkræ- og foderindustrien i løbet af de sidste par år. Dette er et hidtil uset tal for et land i Centralasien, som ikke så længe før havde været krigshærget. Det blev anslået, at næsten 11.000 nye produktionsfaciliteter var blevet lanceret.

Læs også