Noteringen for svin står fortsat stille

Danish Crowns svinenotering på 11,10 kroner pr. kg bevæger sig ikke ud af stedet, mens sonoteringen falder med 30 øre til 8,20 kroner.

Det europæiske marked for fersk grisekød befinder sig fortsat i et vadested.

Efterspørgslen er stabil, men ikke på et niveau, hvor den for alvor kan flytte priserne, lyder det i en kommentar fra Danish Crown til, at selskabet fastholder svinenoteringen på 11,10 kroner i næste uge og sænker sonoteringen med 30 øre til 8,20 kroner pr. kg.

- Alle aktører arbejder med en meget kort horisont i øjeblikket og observerer fra dag til dag på aktiviteten hos deres kunder. Vi begynder at kunne skimte sommerferie, og måske kan det være feriesæsonen, der kan sætte fornyet skub i forbruget af grisekød rundt om i Europa, siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

Stabil eksport til Japan

Efterspørgslen på skinker er stigende, og samtidig er afsætningen af bacon, kamme og brystflæsk stabil. Salget af forender, bove og nakker kunne være bedre, og det er specielt her, priserne hurtigt kan flytte sig.

- I et marked som det nuværende ligger vores fokus 100 procent på at sidde helt tæt på kunderne. Det handler om at fange de muligheder, der opstår i markedet. En af nøglerne til bedre priser er at løfte eksporten ud af Europa, så der arbejder vi over en bred front i øjeblikket, siger Kasper Lenbroch.

Til landene udenfor Europa er der en stabil eksport til Japan, Australien, USA og Sydkorea, mens de kinesiske indkøbere fortsat er afventende.

Læs også