Analytikere: Nord Stream-»sabotage« vil øge gødningsprisen

Det er endnu uvist, hvem der står bag den mistænkte sabotage på Nord Stream-gasledningen ud for Bornholm. Én ting er man dog ret sikker på ved analyseinstituttet AgroMarkets: Prisen på gødning kommer til at stige i en længere periode.

- Selvom der ikke er flydt gas af betydning igennem gasrørene den seneste tid, er der med handlingerne alligevel opstået fornyet usikkerhed om gasforsyningen fra Rusland til Europa, og det vil uundgåeligt afspejle sig i gødningsmarkedet, skriver virksomheden torsdag.

Det sker efter en periode med balance mellem den moderate efterspørgsel på gødning og den nedsatte produktionskraft. Anbefalingen lyder derfor, at man »vågner op,« hvis man ikke allerede har sikret sig sin gødningsforsyning for efteråret:

- Du kan stadig nå at afdække gødning, hvis det endnu ikke er sket. Forsyningerne udtyndes, men der er stadig varer tilgængelige på det danske marked. Priserne er høje, men den skrøbelige situation omkring gasforsyningen i EU vil sandsynligvis afspejle sig i gødningsmarkedet i form af endnu højere priser, tilføjer AgroMarkets.

Læs også