Tysk smågrisenotering stiger med 4 euro

VEZG-smågrisenoteringen stiger i dag med 4,00 euro (29,78 kroner) til 71,00 euro (528,59 kroner). Ligeledes stiger noteringen for 8-kilos grise også i dag med 3,10 euro (23,08 kroner) til 44,00 euro (327,58 kroner).

Det skriver Danske Svineproducenter i en markedsberetning fredag.

- I kølvandet af den tyske slagtesvinenotering fortsætter smågrisenoteringerne den prismæssige optur. SPF-selskabet hævede puljenoteringerne med yderligere 30 kroner i går, mens smågrisenoteringerne I Holland steg med 2,50 – 3,50 euro (ca. 19 – 26 kroner) i den seneste uge, skriver producentforeningen.

- Udbuddet er p.t. lille på smågrisemarkedet i forhold til slagtesvineproducenternes store efterspørgsel. Ikke alle ordrer kan imødekommes med det samme for tiden, og nogle tyske slagtesvineproducenter er således nødt til at acceptere lidt ventetid, når de bestiller nye smågrise, står der endvidere i markedsberetningen.

Forventer fortsat stigning

Ifølge de seneste beregninger fra den tyske delstat Niedersachsen fik tyske smågriseproducenter cirka 84 euro (cirka 625 kroner) pr. gris i gennemsnit i den seneste uge (inklusiv diverse tillæg, so-pris og vægtregulering). Da de gennemsnitlige produktionsomkostninger samtidig var 78,50 euro (585 kroner), kan man konstatere, at tyske smågriseproducenter efterhånden begynder at tjene penge efter flere år med store underskud.

- Dette vil imidlertid næppe føre til, at smågriseproduktionen igen udvides i Tyskland. Tværtimod. På grund af de nødvendige investeringer i mere dyrevelfærd i de kommende år og de politiske rammebetingelser i Tyskland regner markedseksperterne med, at nedturen i den tyske smågriseproduktion vil fortsætte i år, skriver Danske Svineproducenter.

Afhængig af udviklingen af den tyske slagtesvinenotering forventer tyske markedsinteressenter fortsat stigende smågrisenoteringer i de kommende uger.

Læs også