Noteringsfald bremser handlen

De noteringsfald, som har været tendensen på især det tyske og polske marked, påvirker handlen med smågrise i Europa markant. Markedet for smågrise har sat sig, og priserne har reageret ved at tage et dyk fra det meget høje plateau, de befandt sig på frem mod sommeren.

Det skriver SPF i en markedsberetning torsdag.

- Markedet er ikke i panik, men det er mere henholdende, og kunderne forhandler noget mere end tidligere. Der er kommet en naturlig usikkerhed omkring udviklingen i noteringen over den kommende periode. Især tyskerne og polakkerne er blevet usikre på, hvad de kan forvente af slagtenotering på de grise, som skal i stalden nu. Derfor ser vi en markant opbremsning, men den var også forventelig, når vi kigger på det niveau, som markedet befandt sig på tidligere i år, siger Lars Bruun Andresen, der er salgschef i SPF-Danmark.

Generelt ses der en tendens til, at der er flere grise i danske stalde med slagtegrise, selvom priserne på smågrise stadig er høje. Det understøttes også af den seneste svinetælling fra juli måned.

- Nogle producenter begynder enten at holde dem i deres egne stalde, mens andre prøver at komme hjem til danske aftagere. Det er ikke et stort ryk, vi oplever, men signalerne begynder at vise sig, og det passer også med vores forventninger til markedet de kommende måneder, siger Lars Bruun Andresen.

Læs også