Efterårets madvaner præger i høj grad afsætningen af okse- og kalvekød på hjemmemarkedet. De aktuelle markedsforhold gør, at Himmerlandskød i denne uge har sænket noteringen med mellem 0,20-0,40 kroner pr. kg.
I detailhandlen er salget drevet af større kampagneordrer på hakket oksekød og udskæringer, der er ideelle til hverdagsretter. Dette øger aktiviteten på Himmerlandskøds opskærings- og forædlingsfabrik i Farsø. Interessen for det øvrige sortiment er, som det ofte ses på denne tid af året, begrænset.
Indenfor foodservicesektoren, herunder restauranter, cafeer og kantiner, er der en stabil efterspørgsel med hovedvægt på kalveudskæringer.
På det europæiske marked er der en dalende efterspørgsel især efter forfjerdinger og plusprodukter som blandt andet levere, hjerter og tunger.
Himmerlandskød slagter 2.950 dyr på slagteriet i Aalestrup i indeværende uge.