bannerPos

Eksporten tager til mens hvedeprisen står i stampe

Dagsgraf for MATIF Hvede i euro pr. ton Prisen for hvede har bevæget sig sidelæns de seneste uger, ovenpå en lille nedadgående bevægelse. Denne stilstand i hvedeprisens optur udnytter det fysiske marked til at købe op.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
14-02-2020 21:14
Eksporten tager til mens hvedeprisen står i stampe

I slutningen af januar måned lykkedes det lige netop den europæiske hvedepris på MATIF at ramme mit første mål i opadgående retning ved 200 euro pr. ton. Efterfølgende satte en lille nedadgående korrektion ind, hvilket betød, at hvedeprisen forleden var nede og runde et nyt midlertidigt lavpunkt på MATIF i godt 189 euro pr. ton. Nedturen skyldes for så vidt ikke, at der fundamentalt set er sket nogle ændringer med hensyn til hvedens tilstand på markerne her i Europa. Derimod er hvedeprisen gået ned med resten af afgrødekomplekset, som en konsekvens af usikkerheden, der er opstået på råvaremarkedet generelt set, efter udbruddet af coronavirus i Kina.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Nye kapitelstakster

Kapitelstaksterne for hvede og byg i 2019 er nu offentliggjort.

Vi er stærkere sammen end hver for sig

På Kvægkongres 2020 opfordrede formand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg, Christian Lund, danske kvægproducenter til at imødegå fremtidens forandringer, som klimaændringer og nye forbrugermønstre, i fællesskab.

Dansk Energirådgivning justerer ejerskabskredsen frem mod fortsat vækst

Dansk Energinrådgivnings stifter Lars Waage Petersen, og Finance Zealand har solgt deres aktier i selskabet. Ny hovedaktionær er Jon Malthe-Bruun.

Würth Truck Lease introduceres i Danmark

Würth Leasing Danmark A/S introducerer Würth Truck Lease i Danmark med henblik på at give vognmænd, transportvirksomheder og entreprenører en uafhængig og branchekendt leasingpartner til finansiering af traditionelt materiel som lastbiler, trailere, kraner samt entreprenørmaskiner og varebiler.

Velkommen til Kvægkongres 2020

Mandag den 24. og tirsdag den 25. februar er der Kvægkongres i MCH Herning Kongrescenter. Et af årets temaer bliver klima.

Allerede for sent at bruge Galera i mange vinterrapsmarker

I de tidligst såede vinterrapsmarker er vinterrapsen allerede i knopstadiet og dermed så langt fremme i udviklingen, at Korvetto og Galera ikke længere kan anvendes til at bekæmpe ukrudt med, oplyser Annemette Pagter fra Velas.

Ukrudt og svampesygdomme stortrives lige nu

- Erfaringerne viser, at det næppe kan betale sig at behandle, førend vi har passeret midten af marts. Der skal en vis mængde lys til for at få optimal optagelse, understreger Hans Jørgen Bak fra AgriAdvice.

Det er klimarigtigt at fodre med rapsfrø, men er det muligt?

Et to-årigt forsøg skal kigge på mulighederne for at fodre med rapsfrø for at reducere mælkens klimaaftryk og producere sundere mælk.

Vacciner skal sikre optimalt ydende køer

Mens vaccineprisen sjældent går op med regningen for behandling og døde dyr, er det en forsikring mod de problemer, der kan spænde ben for en optimalt ydende besætning, mener LVK-dyrlæge.
Side 1 af 1777 (35523 artikler)Prev1234567177517761777Next