bannerPos

Eksporten tager til mens hvedeprisen står i stampe

Dagsgraf for MATIF Hvede i euro pr. ton Prisen for hvede har bevæget sig sidelæns de seneste uger, ovenpå en lille nedadgående bevægelse. Denne stilstand i hvedeprisens optur udnytter det fysiske marked til at købe op.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
14-02-2020 21:14
Eksporten tager til mens hvedeprisen står i stampe

I slutningen af januar måned lykkedes det lige netop den europæiske hvedepris på MATIF at ramme mit første mål i opadgående retning ved 200 euro pr. ton. Efterfølgende satte en lille nedadgående korrektion ind, hvilket betød, at hvedeprisen forleden var nede og runde et nyt midlertidigt lavpunkt på MATIF i godt 189 euro pr. ton. Nedturen skyldes for så vidt ikke, at der fundamentalt set er sket nogle ændringer med hensyn til hvedens tilstand på markerne her i Europa. Derimod er hvedeprisen gået ned med resten af afgrødekomplekset, som en konsekvens af usikkerheden, der er opstået på råvaremarkedet generelt set, efter udbruddet af coronavirus i Kina.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Arla havde 1.500 medarbejdere på kompetenceudvikling

Til årets udgave af Learning Week hos Arla deltog mindst 1.500 medarbejdere verden over hos virksomheden i oplæg om alt lige fra bæredygtighed til mindfullness. Og det var vigtigere end nogensinde, mener Helle Petersen, der er landedirektør hos Arla Danmark.

- Der mangler »manpower«

Kommunerne mangler ressourcer til at få ført vådområdeprojekter ud i livet, og systemet er for bureaukratisk, lyder det fra Søren Madsen, projektleder i Næstved Kommune, der til daglig arbejder med vådområdeprojekter.

- Vi skal have flere grise med krølle på halen

Svineproducent Joachim Clausen fra Ledbjerggaard ved Sorø har siden juli 2018 produceret grise med hele haler i forbindelse med et demonstrationsprojekt under Seges Svineproduktion. Erfaringerne er så positive, at haleklipperen forbliver på hylden her efter projektets afslutning.

Vækster med millioner: Samson sætter ny omsætningsrekord

Samson leverer grønne tal på top- og bundlinje, og bevarer optimismen for fremtiden trods et usikkert marked.

Spekulanterne satser stadig på optur til afgrødepriserne

De spekulative amerikanske kapitalfonde udbygger deres købspositioner i afgrødefutures, til trods for den igangværende høst i USA. De spekulative amerikanske kapitalfonde satser især på, at prisen for sojabønner skal op. Det forventer jeg også. Men på den korte bane må vi forvente en nedadgående priskorrektion på afgrødemarkedet.

Krav til kastration i QS er igen til debat

Svineproduktion.dk meddeler, at emnet om, hvorvidt udenlandske leverandører af grise eller kød til det tyske marked skal følge QS’ regler om fuld narkose før kastration, netop er taget op på ny.

Veganere gentager konventionelle trusler

Det skal være slut med konventionelt landbrug i Danmark, hvis Veganerpartiet får magt, som de har agt, lød det fra partiet under et pressemøde mandag. Men partiet har fortsat ikke meget andet end hensyn til dyr og miljø på partiprogrammet.
Side 1 af 1931 (38611 artikler)Prev1234567192919301931Next