Kreaturer skal være født økologiske, for at kødet kan sælges som økologisk. Det kan få direkte konsekvens på afregningen, skriver Friland i et nyhedsbrev
Fra årsskiftet træder nye krav i kraft i de økologiske brancheanbefalinger for produktion af økologisk mælk og kød, som Frilands leverandører skal overholde, oplyser slagteriselskabet Friland i et nyhedsbrev.
Det kan ifølge selskabet få direkte konsekvens på afregningen hos leverandører af økologiske slagtedyr.
Pr. 1. januar skal alle kreaturer nemlig være født som økologiske og have levet hele livet i en økologisk besætning, for at kødet fra dyret kan sælges som økologisk kød.
- Vi følger fortsat anbefalingerne på både okse- og grisekødet, og det bliver vi ved med. Forbrugerne stiller hele tiden højere krav til Friland og særligt de økologiske koncepter, så her skal vi selvfølgelig være med helt fremme, siger Claus Hein, der er direktør hos Friland, ifølge nyhedsbrevet.
Gå besætningen igennem
De nye krav er blevet meldt ud til Frilands leverandører af flere omgange, så det burde ikke komme som den store overraskelse, mener Ejvind Kviesgård, der er Afdelingsleder hos Danish Crown Beefs ejerservice.
- Hvis man har lagt om til økologi indenfor de seneste år, er det en god idé at gå besætningen igennem. Man kan jo være i den situation, at man har en fem-årig malkeko gående, man ikke vil kunne hæve øko-tillægget på efter nytår, siger han.
For at imødekomme de stigende krav fra de økologiske forbrugere, følger Friland altid Brancheanbefalingerne for produktion af økologisk kød og mælk, oplyser selskabet.
mip