Kinesiske svinepriser kan toppe i september

Afrikansk svinepest og coronavirus vil betyde, at Kina får svært ved at dække efterspørgslen efter svinekød, og det kan føre til nye prisstigninger, der kan toppe i september.

Det siger en talsmand for det kinesiske landbrugsministerium ifølge telegrambureauet Reuters. Dermed kan der være udsigt til nye pristoppe, hvilket dansk svineeksport kan nyde godt af. 

Udviklingen kommer på trods af, at Kinas egen produktion af svin er for opadgående, og den skyldes udover afrikansk svinepest, at spredningen af coronavirus i Kina har medført lukninger af slagterier, efter at medarbejdere er blevet ramt af pandemien.

Det kinesiske landbrugsministerium melder, at man forventer en øget levering af svinekød i andet halvår af 2020, men samtidig er det også forventet, at der vil komme et øget forbrug af kød, hvilket vil skubbe priserne opad. 

Kina har sat en række initiativer i gang for at få rettet op på leveringen af grise, og det forventes, at den kinesiske egenproduktion vil være tæt på det normale ved slutningen af 2020, lyder det fra ministeriet. 

Samtidig har de kinesiske myndigheder godkendt flere vestlige fødevareproducenter, blandt andet fra Spanien, som eksportvirksomheder til det kæmpestore marked.

Læs også