bannerPos

Kornpriserne stiger trods meget prissvag WASDE-rapport

Peter Arendt

16-07-2019 13:46
Denne måneds WASDE-rapport fra det amerikanske landbrugsministerium var meget prissvag for majsens vedkommende. Alligevel var reaktionen prisstærk og kornpriserne tager nu et ryk op, hvilket indikerer, at det amerikanske landbrugsministerium har været for optimistiske med deres kornestimater.

Fredag aften udkom denne måneds opgørelse fra det amerikanske landbrugsministerium over den globale afgrødeforsyning. Rapporten var en blandet pose bolsjer. Det mest besynderlige ved rapporten var estimaterne for majs, der i sig selv faktisk var voldsomt prissvage. Alligevel resulterede rapporten i en stigende majspris i USA, hvilket også trækker kornpriserne med op her i Europa.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Markedspodcasten - Recession, dyr palmeolie og bedre tider i svinesektoren?

Lyt med når markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro forsøger at gøre os klogere på markedets luner.

Fra håb til afmagt i Nordjylland i går

Efter en periode, hvor regn mange steder bremsede høsten, troede man nu endelig på høstvejr i det nordjyske. Men vejret har igen skuffet op mod weekenden.

Medie: Arla-konkurrenter vil også plantevejen

For nylig meldte Arla ud, at mejerigiganten er på vej med en alternativ produktlinje til den traditionelle mælk baseret på planter. Nu melder Naturmælk og Thise Mejeri sig klar til at følge trop.

Landmænd dukkede op i Landsretten til støtte for Ulf Nielsen

Naturplejer Ulf Nielsen og hans advokat håbede på frifindelse ved Landsretten i Viborg onsdag. Endnu engang forsøgte de at overbevise dommeren og lægdommerne om, at der ikke var behov for læskur til Ulf Nielsens heste og anguskvæg, efter at han sidste år blev idømt en bøde på 20.000 kroner. Så mange støtter dukkede op i retten, at retssagen måtte flyttes over i Vestre Landsrets store sal.

Optimisme trods vejrmæssige udfordringer

I landets nordlige egne håber man på, at vejrudsigten holder. Hvis man når at få sået rapsen i denne uge, skal det nok gå, hvis ikke vi får tidlig vinter, lyder det fra LMO i Viborg og Agrovi i Nordsjælland
Side 1 af 1612 (32225 artikler)Prev1234567161016111612Next