bannerPos

Lagarde lægger roligt fra land

AF: MORTEN IPSEN

REDAKTIONSCHEF
13-12-2019 08:42

Der var som ventet ingen ændringer fra den europæiske centralbank ECB på det seneste pengepolitiske møde. Centralbanken lancerede i september en større pakke af lempelser, og forventningen var da også, at centralbanken gerne lige vil se tiden an og vurdere effekten, før yderligere tiltag overvejes, skriver Nykredit i en kommentar.

- ECB står i en meget vanskelig situation med en økonomi, der snegler sig frem, en inflation der ligger langt under målsætningen, men også et pengepolitisk arsenal som er meget tæt på opbrugt. Det er også grunden til, at centralbankens ledelse bruger næsten ligeså meget krudt på at tale om finanspolitikken, som den er uden direkte indflydelse på, som på den pengepolitik, den selv har ansvaret for. Kun finanspolitikken har mulighed for mere substantielt at løfte væksten i regionen, skriver Nykredit, og fortsætter:

- Selvom ECB langtfra opfylder sit mål, så er der i centralbanken bred uenighed om gevinsterne ved yderligere lempelser i pengepolitikken. Det betyder at barren for lempelser er relativt høj. Der var blandt flere nordeuropæiske ECB-medlemmer meget stor utilfredshed med, at et flertal gennemtvang en genstart af QE-programmet. Flere har også ytret tvivl om de gavnlige effekter af endnu mere negative renter. 

Nykredit forventer ikke, at ECB vil lave ændringer i 2020.

- Men forværres situationen på kort sigt eller forbedres den ikke i løbet af 3-4 måneder, så vurderer vi, at centralbanken er tvunget til at reagere med ny rentenedsættelse.

Ny vaccine skal spare griseliv og sænke forbruget af zink og antibiotika

Statens Seruminstitut, Aarhus Universitet og Seges går sammen om at udvikle en vaccine, som kan redde tusinder af grise fra tidlig død, reducere forbruget af antibiotika drastisk og spare miljøet for udledning af zink. Fødevareministeren er spændt på udfaldet.

Landmænd så på skrælpløjning

35 landmænd brugte en formiddag hos Elsnab Landbrug I/S i Vendsyssel for at se nærmere på skrælpløjning.

Overrasket over at genbrugsplast faktisk duer til dyr

Skandinavisk Landbrugsplast og Helgenæs Maskinstation tester i år et strækplast-produkt med 30 procents genbrugsplast til wrapning af hø og ensilage. – Vores opgave er at teste plasten og foreløbigt har det vist sig fuldt på højde med de plasttyper, vi hidtil har anvendt, lyder det.

Maskinerne må tilpasse sig bakke og dal

I et særligt smukt bakket dansk kulturlandskab som det findes på Helgenæs og Mols, tilpasser Helgenæs Maskinstation sig landskabet med sit maskinvalg – ikke omvendt.

Merrild vil have landbrugets kritikere på banen

Det er dybt frustrerende, siger L&F-formand, Martin Merrild, der frygter, at landbruget igen kommer til at få skylden for manglende målopfyldelse på grund it-fejl hos Landbrugsstyrelsen i minivådområdeordningen. Enhedslistens landbrugsordfører, Søren Egge Rasmussen, fortæller, at han er opmærksom på, at landmændenes it-systemer selvfølgelig skal virke.

Et par høstdage endnu og så til såning af raps og efterafgrøder

Alfred Nielsen, Annebjerggaard, overvejer den rette etableringsmetode til efterafgrøderne.

Spekulanterne sælger korn

I mere end et år har de spekulative kapitalfonde satset på faldende priser for blandt andet majs. Der er ikke noget, der tyder på, at de vil ændre denne holdning til majsprisen lige foreløbigt. Således fortsætter de store spekulanter med at sælge majsfutures i stor stil.

Sojabønner står godt i USA men hvedekvaliteten nedgraderes

Gunstige vejrforhold i USA betyder, at den amerikanske soja står stort set fremragende. Derimod har vejret ikke artet sig nær så optimalt for den amerikanske hvede.
Side 1 af 1894 (37872 artikler)Prev1234567189218931894Next