bannerPos

Lagarde lægger roligt fra land

AF: MORTEN IPSEN

REDAKTIONSCHEF
13-12-2019 08:42

Der var som ventet ingen ændringer fra den europæiske centralbank ECB på det seneste pengepolitiske møde. Centralbanken lancerede i september en større pakke af lempelser, og forventningen var da også, at centralbanken gerne lige vil se tiden an og vurdere effekten, før yderligere tiltag overvejes, skriver Nykredit i en kommentar.

- ECB står i en meget vanskelig situation med en økonomi, der snegler sig frem, en inflation der ligger langt under målsætningen, men også et pengepolitisk arsenal som er meget tæt på opbrugt. Det er også grunden til, at centralbankens ledelse bruger næsten ligeså meget krudt på at tale om finanspolitikken, som den er uden direkte indflydelse på, som på den pengepolitik, den selv har ansvaret for. Kun finanspolitikken har mulighed for mere substantielt at løfte væksten i regionen, skriver Nykredit, og fortsætter:

- Selvom ECB langtfra opfylder sit mål, så er der i centralbanken bred uenighed om gevinsterne ved yderligere lempelser i pengepolitikken. Det betyder at barren for lempelser er relativt høj. Der var blandt flere nordeuropæiske ECB-medlemmer meget stor utilfredshed med, at et flertal gennemtvang en genstart af QE-programmet. Flere har også ytret tvivl om de gavnlige effekter af endnu mere negative renter. 

Nykredit forventer ikke, at ECB vil lave ændringer i 2020.

- Men forværres situationen på kort sigt eller forbedres den ikke i løbet af 3-4 måneder, så vurderer vi, at centralbanken er tvunget til at reagere med ny rentenedsættelse.

Et par tips i forbindelse med KemiTjek

De regnfulde vinterdage er perfekte til én af de to årlige gennemgange af lagerbeholdningen i kemirummet. Seges giver et par tips til app’en KemiTjek.

Fynsk kartoffelfabrik er fortsat i spil

Flere interesserede avlere har mulighed for at tegne anpart i kartoffelmelsprojektet på lige fod med de første 47 anpartshavere.

Går ind for flere minivådområder

Folketingets miljø- og fødevareudvalg var i denne uge ude i virkeligheden for at studere et såkaldt matriceanlæg på Midtfyn.

Fynsk biodiesel kan rykke på klimaregnskabet

Der er brug for en større udbredelse af biodiesel i den tunge transport. Det mener klimaminister Dan Jørgensen (S), der i denne uge var på besøg hos Emmelev, der kan levere op mod 10 procent af Danmarks dieselforbrug.

Stor efterspørgsel på planteprotein

Den nystartede virksomhed Organic Plant Protein forventer at kunne aftage dansk avlede økologiske hestebønner og markærter til produktion af planteprotein allerede i 2021. Økologiske landmænd søges.

Politisk skifte bekymrende

Selv om statsminister Mette Frederiksen har sagt, at hun vil landbruget, kan regeringsskiftet godt give grund til bekymring for landbruget, mener formand for DM&E Agro, Søren Ulrik Sørensen.

Sådan holder du fast på dine gode folk

Sådan holder du fast på dine gode folk

Kæmpe bøde til DLG-ejet selskab i Tyskland

BLS, der er datterselskab til DLG-ejede HaGe, har fået en bøde på massive 29,25 millioner euro af tyske konkurrencemyndigheder for selskabets medvirken i en sag om ulovlige prisaftaler på sprøjtemidler.

Godt salg af nye sprøjter

Hos Horsch-importøren Stroco-Agro ApS hober ordrebekræftelser på nyt Horsch-grej sig op. Samtidig har der været et historisk flot salg.

Miljøminister tøver med ny vandløbslov

Der ikke behov for at ændre vandløbsloven for at kunne klimatilpasse og klimasikre vandløbene, da loven allerede rummer mulighed for det i dag, lyder det fra miljøminister Lea Wermelin (S).
Side 1 af 1747 (34930 artikler)Prev1234567174517461747Next