Landbrugsvarer en vigtig del af forhandlinger

For første gang i fire år har Kina åbnet for import af amerikansk fjerkræ, og det viser, at landbrugsvarer spiller en betydelig rolle i forhandlingerne mellem Kina og USA, lyder det i afgrødekommentaren fra Jyske Bank mandag.

Potentialet vurderes at være op mod 1 milliard dollars årligt, og det fik fredag et par amerikanske børsnoterede kyllingeproducenter til at springe i vejret på børsen. Aftalen er samtidig en indikation på, at kineserne søger med lys og lygte efter alternativer til svinekød, hvor produktionen er styrtdykket og priserne skudt i vejret, skriver banken.

De kinesiske forhandlere gentager til stadighed, at en handelsaftale bør indebære, at toldtariffer rulles tilbage.

- Det synspunkt har foreløbigt ikke ændret sig, så når amerikanske forhandlere meddeler, at en aftale er tæt på, kan det muligvis tydes som, at USA er villig til helt eller delvist at give sig på dette punkt – måske i bytte for øget køb af amerikanske landbrugsvarer?, spørger Jyske Bank.

- I forlængelse heraf bør det nævnes, at private kinesiske aktører i sidste uge købte fem laster amerikanske sojabønner, tilføjer banken.

 

 

Læs også