Markedsnoter: Laveste minkproduktion i 20 år

I 2019 var den danske minkproduktion på 12,8 millioner skind, og det er forventningen, at produktionen i år vil falde yderligere til 12 millioner skind. Det vil i så fald være det laveste i 20 år. I 2000 blev der produceret 11 millioner skind i Danmark.

Til Finans.dk forklarer Tage Pedersen formand for Dansk Pelsdyravlerforening om situationen:

- Det voldsomme produktionsfald i 2019 var drevet af tre faktorer: Bankerne tvang nogle avlere til stoppe. Andre valgte frivilligt at skrue ned for produktionen, mens en del ældre avlere valgte at lukke helt for at beskytte pensionsopsparingen. Størstedelen af os, der er tilbage, satser på at fortsætte, fordi vi tror på, at priserne er tæt på bunden. Vi har nu en kerne af avlere tilbage, hvor de fleste har støtte fra finansieringskilderne, siger Tage Pedersen,

Prisen på minkskind er siden 2014 styrtdykket fra 600 til 200 kr., hvilket har efterladt avlerne med store underskud.

Rapsfrøene lukrerer på stigende oliepriser

Råolien starter den nye uge, hvor den sluttede, med prisstigninger og har ramt over 70 dollar/tønden, som konsekvens af en eskalering af forholdet mellem USA og Iran efter mordet på en af Den Islamiske Republiks mest magtfulde generaler.

Uroen satte sig tungt i de finansielle markeder fredag, og førte også til, at afgrødemarkedet, der indledningsvist udviste små positive tendenser på de højere oliepriser, men senere overvejende blev trukket med lavere på den negative stemning. Det skriver Jyske Markets. Dog klarede rapsfrøene skærene og lukkede i plus, efter at kunne lukrere på de højere oliepriser. At rapsfrøene er et lyspunkt i et negativt marked bekræfter frøenes stærke momentum, lyder det fra Jyske Markets.

Læs også